Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Píndoles

Teatre

Quatre alumnes, un màster i una idea. Una idea d’èxit: Píndoles, teatre de petit format i curta durada que sempre es representa fora del teatre.

Giulia Poltronieri, David Barrera, Aina Bujosa, i posteriorment Maria Soler, són alumnes del Màster de gestió cultural de la Universitat de Barcelona que, com a projecte final dels seus estudis, van idear Píndoles, un festival de microteatre fora del teatre. I, per fer-lo viable, van decidir que, posteriorment al festival (un cap de setmana amb l'estrena d’obres d’una durada màxima de 15 minuts dut a terme per companyies d’un a quatre intèrprets i per a un públic de 25 a 35 persones en espais no convencionals), orquestrarien, amb les peces que s’hi estrenaven, un programa de teatre breu, que és el que ara arriba al Barcelona Districte Cultural.

El primer cop que es va fer el festival va ser al juny del 2015 i té una periodicitat anual, sempre a la mateixa època. A partir del desembre del 2015 comença la gira Píndoles amb un circuit amb tres obres que s'havien estrenat al Festival, començant per Igualada, al Teatre de l’Aurora. Des de llavors, el circuit Píndoles ha passat per espais com la Casa Lleó i Morera a Barcelona i el Teatre Auditori de Viladecans i els teatres d’Arenys de Munt, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Ciutadella (Menorca), entre molts municipis més, sempre amb un programa d'obres diferent, escollit especialment per cada ocasió. Al principi del mes de juny passat, la cinquena edició del Festival Píndoles es va celebrar al Castell de Montjuïc.

Compartir