Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

“El nostre és un humor crític, absurd i molt juganer”

19/09/2019
Música
Els Ual·la! presenten 'Indigesta fama', un "thriller-concert d'humor"

Un joc. Li podeu dir de misteri, li podeu dir musical o podeu reivindicar les seves dosis d'humor. Però als Ual·la! el que més els agrada és jugar. Així que juguen amb secrets, acudits i cançons... Amb Modestamente, Pedorra Sunshine o Scalabrini..., personatges que semblen inventats però que potser no ho són. I, sobretot, amb el públic. Els Ual·la juguen amb el públic. I el públic juga amb ells. I el resultat és Indigesta Fama.

-Com va néixer la idea de fer aquest espectacle a mig camí del concert i el teatre? Com el definiríeu si l'haguéssiu d'etiquetar?
Amb Ual·la! sempre ens hem mogut en un terreny híbrid, a mig camí entre la música i el teatre, el cabaret d'humor i el concert de cantautors, el monòleg de comèdia i la varieté musical... Ja feia temps que teníem moltes ganes de poder fer un espectacle de dimensions més grans i, a més, acompanyats d'una banda. I si haguéssim d'escollir una etiqueta, seria, sens dubte, "thriller-concert d'humor".

-Per què jugar amb el thriller? I quantes són les dosis d'humor?
Ens agrada molt el gènere de misteri, els thrillers, les històries on cal resoldre un enigma. Volíem aprofitar el ganxo que pot donar una història on cal resoldre un enigma i tenir al públic enganxat. Alhora, però, no hem renunciat al toc d'humor que ens caracteritza. Així doncs, podríem dir que les dosis d'humor en aquest espectacle són contínues!

-Pedorra Sunshine? Modestamente? Scalabrini? Són caricatures de personatges del món de l'espectacle i la cultura amb què us heu trobat?
Aquests personatges tenen un punt de crítica, de caricatura, i alhora també són els nostres alter-egos. No només hem volgut descriure alguns dels problemes amb els quals es troben els músics en el món de l'espectacle actualment, sinó que també ens han servit per riure de nosaltres mateixos i del paper absurd i tendre que tots i totes acabem tenint en el nostre dia a dia. Així doncs, Indigesta Fama és una crítica al món del show business, però també és una revisió i exposició còmica de les nostres neures i desventures.

-Quin tipus de música feu i com és el procés de creació dels espectacles?
Fem música molt variada, de gèneres més aviat moderns: pop, blues, rap, folk... fins i tot tenim una cúmbia! En aquest procés de creació hem tingut la gran sort de comptar amb en Mila Von Chobiak, el director de l'obra i el responsable de donar forma a tota aquesta bonica bogeria musical.

-Quina és l'actitud que necessiteu del públic? I quina és la resposta que normalment us trobeu?
Indigesta Fama és, sobretot, un espectacle per a riure i gaudir d'un concert molt variat. Ens agrada que el públic pugui desconnectar del seu dia a dia mentre, alhora, connecta amb un humor crític, absurd i molt juganer. Normalment, la gent surt encantada dels nostres espectacles i agraïda d'haver passat un bon moment.

Compartir