Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

“Parlem de l'amor en la ruptura”

27/01/2019
Teatre
Zero en Conducta torna al Barcelona Districte amb ‘Allegro ma non troppo’

Diuen que l’amor és cec. Però saben que ens mira. I que ho fa en blanc i negre. I amb jocs de llums i d’ombres. Amb tendresa. Amb gestos subtils. Així és el llenguatge de la companyia Zero en Conducta i així és Allegro ma non troppo (o si l’amor és cec per què ens mira), el segon espectacle que presenten al Barcelona Districte Cultural on van debutar amb La dernière danse de Brigitte.

“Pot ser que l’amor no sigui del tot cec, però creiem que funciona millor amb molt de tacte i de bon gust”, apunten Julieta Gascón Roque i José Antonio Puchades, més conegut com a Putxa, els dos integrants d’aquesta companyia de teatre gestual que en aquest espectacle han decidit explorar les moltes cares de l’amor donant especial importància a una d’elles. “Allegro parla més de l'amor en la ruptura. Ens agradaria fer un homenatge a l’adéu i fer-ho trencant la creença que una ruptura és obligatòriament dolenta. Fins i tot aquests moments contenen molta bellesa”, afegeixen els dos intèrprets que volen pensar en aquest espectacle més com “un poema que com una història”

“La nostra creació s'acosta més a la poètica que a la narrativa. El mim, la dansa i la manipulació d'objectes són les eines que utilitzem per trobar la metàfora”, apunten els dos artistes que asseguren que aquesta nova proposta que arriba al circuit del Barcelona Districte comparteix llenguatge  amb l’anterior que vam poder veure, La dernière danse de Brigitte, i que com aquella posa l’èmfasi en la força de les imatges. “La gran diferència en els processos creatius sol estar relacionada amb el temps, que és el que et fa evolucionar d’igual manera com a persona que com a creador”.

Saben que els adults “tenen experiència en l'amor romàntic” i que per tant “s'identifiquen fàcilment amb la primera lectura”, en canvi, els menuts connecten d’una altra manera, “a través de les emocions”. Així que són conscients e que “hi haurà tants espectacles com publico hi hagi a la sala”.

Quin tipus d’espectador sereu vosaltres?

 

 

 

Compartir