Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Alba Alsina, alison DARWIN i The SALSA PUNK Orkestra a l'Acció Cultura Viva de La Mercè 2023

31/07/2023
Música
L’aposta de les Festes de la Mercè per projectes arrelats a la ciutat és diu Acció Cultura Viva. Entre l'oferta d'enguany hi trobaràs tres propostes que hem gaudit al Barcelona Districte Cultural.

L'Acció Cultura Viva arriba a la seva setena edició amb una programació configurada a partir d'una convocatòria oberta a la que hi van optar més de 600 propostes. Es tracta d'un projecte pensat, organitzat i produït col·lectivament pel teixit musical i cultural de la ciutat amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona, el suport de la Direcció d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sant Andreu. Precisament és a diferents espais de Sant Andreu on enguany es reubica Acció Cultura Viva. Per exemple, la Plaça de Can Fabra on estarà situat l'escenari principal, més gran i cobert.

A les festes de la Mercè, Acció Cultura Viva mostrarà durant tres dies - divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de setembre - una gran paleta de colors, estils i gèneres musicals que mantenen viva Barcelona tot l'any. Un exemple són Alba Alsina, alison DARWIN i The SALSA PUNK Orkestra, tres bandes que hi participaran i que hem tingut la sort de veure al nostre circuit.

Dissabte a la tarda, alison DARWIN farà vibrar amb el seu rock amb actitud la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia. Els barcelonins van presentar la primavera de 2022 el seu primer LP ‘Ficción y Realidad’ al Barcelona Districte Cultural.

L'últim dia, Acció Cultura Viva s'acomiadarà des de la Nau Bostik, reivindicant l’autogestió, amb un final de festa per tots els públics a partir de les 12 del migdia. Entre les propostes musicals, hi trobaràs un concert de jazz fusionat amb flamenc: el de la saxofonista gironina Alba Alsina; i també els sons imparables salseros, amb les lletres sempre necessàries i reivindicatives del punk estatal, de The SALSA PUNK Orkestra.

Aquesta primavera, l'Alba Alsina va participar al BDC, i ho va fer presentant el seu disc debut ‘El principio’; mentre que The SALSA PUNK Orkestra va portar la seva fusió d’estils al circuit de tardor de 2022.

Durant els tres dies de concerts, també hi haurà un espai amb activitats i tallers participatius, una tertúlia sobre models de festivals musicals, la Fira del Disc Independent, diversos espais gastronòmics, programes de ràdio i molt més.

Compartir