Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Barcelona Districte Cultural torna als barris amb 230 espectacles repartits en 34 escenaris

27/09/2022
Després del confinament del 2020 i de les restriccions posteriors en matèria de seguretat sanitària, l’edició de la tardor 2022 del Barcelona Districte Cultural torna plenament a la normalitat i ho fa incrementant les propostes de circ i de dansa dins una oferta variada d’espectacles que barreja propostes consagrades i emergents.

Amb l’objectiu d’enfortir la cultura de proximitat i permetre que tots els barcelonins i barcelonines puguin gaudir, a través dels centres cívics, de més espectacles arriscats i de qualitat, la primavera del 2017 va néixer Barcelona Districte Cultural. Molt més que una programació d’arts escèniques, música i audiovisuals, el circuit arriba a la dotzena edició aquesta tardor amb 230 espectacles repartits entre 34 espais.

Amb onze edicions, sis anys i havent superat el confinament i la pandèmia, Barcelona Districte Cultural està consolidat com a circuit d’espectacles que porta la cultura, accessible i de qualitat, als barris: la programació, a l’abast de tothom, inclou teatre, circ, dansa, música, cinema familiar i documental musical. Una comissió formada pels responsables dels centres i especialistes en les diverses arts presents al circuit, avaluen i seleccionen les propostes que compleixen els criteris artístics i tècnics dels espais dels 34 equipaments que hi participen: centres cívics, equipaments culturals i auditoris de centres educatius.

 

Integració i accessibilitat

Amb l’esperit d’apropar la cultura a tots els públics de la ciutat, Barcelona Districte Cultural aposta per espectacles que incloguin diferents elements que en facilitin la comprensió. Algunes funcions disposaran de mesures d’accessibilitat, com ara guies en braille, subtítols, interpretació en llengua de signes catalana o espanyola, bucle magnètic, audiodescripcions o visites tàctils, 30 minuts abans d’algunes propostes.

Cal destacar que els 34 espais que participen en aquesta dotzena edició són completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Tot a punt per començar

La nova edició del Barcelona Districte Cultural començarà dijous 6 d'octubre i ho farà amb tres espectacles aquell mateix dia:

Al CC Casinet d'Hostafrancs es podrà veure Bodily Portraits of Minor Characters, una combinació de textos literaris, poesia i teatre físic a càrrec de Dones Beat que recorre el trajecte vital de dues escriptores silenciades del moviment beat: Diane di Prima i Joyce Johnson.

L’espectacle musical de Las OpinólogasDivinas y encontradas, a les Cotxeres Borrell, que mescla flamenc i jazz en clau feminista i que és un exemple més de la creativitat de formacions de dones i de solistes que vol donar a conèixer el nostre cicle.

El Centre Cultural Albareda acollirà Black, una peça escènica de dansa de l'artista Oulouy que expressa com se sent algú que és negre aquí i ara i que està basada en la improvisació i inspirada en elements coreogràfics d’estils clau de l’escena urbana africana, com el coupé-décalél’afro housel’azonto o el krump.

Com sempre, totes les activitats són gratuïtes i les entrades es poden reservar des d'aquest mateix web.

Compartir