Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Ciutadans de Poble-Sec

29/11/2019
Música
La Grroveria és profeta a la seva terra i triomfa al CC Albareda

Ciutadà de Poble-Sec. Dels seus carrers i de les seves places. De les seves batalles i de les seves victòries. Ciutadà de Poble-Sec, "del Poble-Sec na'más".

Els quatre de la Grooveria, una banda que confon amb encert rap, hip-hop, funk i cúmbia, van ser profetes en la seva terra, en el seu barri: van concloure la gira que han fet pels escenaris del Barcelona Districte Cultural des del de l'Albareda, el centre cultural del Poble-Sec. I ho van fer acotxats per veïns, amics que coneixen cada carrer i cada plaça de les quals ells rapegen, de les quals diuen i desdiuen; amics que saben quin olor fan els paisatges dels quals parlen les lletres de les cançons de Zé Fuga, veïns que han pres els mateixos cafès en els mateixos bars i les mateixes cerveses, en les mateixes terrasses.

Identitat, partides i, arribades, pertinença, arrelament, llengua... són sentiments que passegen per la poesia cantada de La Grooveria perquè aquests són també sentiments que formen part de la vida dels seus integrants. Gentrificación, mantero, pisos de lloguer... són altres elements que també formen part del paisatge habitual de les seves cançons, aquest paisatge que està sempre presidit per una muntanya, per la muntanya... Per Montjuïc.

Compartir