Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Dansa i circ del nostre circuit, aquest estiu al Festival Grec

12/06/2024
Circ
Dansa
Descobreix les propostes de circ i dansa del Grec 2024 on hi participen artistes que has pogut veure en alguna de les 15 edicions del Barcelona Districte Cultural.

El 26 de juny comença una nova edició del Grec, la número 48, i ho fa amb 81 espectacles repartits per una cinquantena d’espais de la ciutat. A moltes de les propostes et trobaràs amb el millor talent local i, en alguna ocasió amb artistes o companyies que han format part del Barcelona Districte Cultural en alguna de les passades edicions.

Et volem descobrir algunes d'aquestes propostes de circ o de dansa de la nova edició del Grec que compten amb talent local que ha participat anteriorment al circuit.

La Veronal, la companyia liderada per Marcos Morau, que ha mostrat el seu creixement artístic en edicions diverses del Grec, ja ha esgotat les localitats per a la versió ampliada d’un dels seus espectacles més aplaudits que presenten el cap de setmana del 6 i 7 de juliol: Sonoma. Per aquesta coreografia, titulada amb una paraula inexistent formada per les arrels gregues i llatines de les paraules so i cos, la companyia ha comptat amb la participació d'Anna Hierro i Laura Literas entre la quinzena d'intèrprets i la col·laboració especial de Maria Arnal. A totes tres artistes les vas poder veure al nostre circuit - a Hierro i Literas als espectacles Àer i a Hacemos como que bailamos, respectivament; i a Arnal presentant el seu primer disc 45 cerebros y 1 corazón, l'any 2017.

La dansa, però també el circ i el teatre de carrer conflueixen en els espectacles que crea Mariona Moya, La Corcoles, tota una sorpresa que, si encara no la coneixes, hauries de venir a descobrir els dies 6, 7 i 8 de juliol a la Plaça Margarida Xirgu on presenta Carenauna peça trencadora, cent per cent del nostre temps, un viatge visual i reflexiu que compta amb l'acompanyament coreogràfic d'Olga Cobos, de qui vam veure SCRAKEJA'T 2.0 al circuit de tardor de 2021. L'entrada és lliure.

Propostes de circ per a tots els públics

I més espectacles, en aquest cas de circ, amb talent local que has vist al circuit: Baró d'Evel presenta Qui som? al Teatre Grec, els dies 25, 26 i 27 de juliol. És la primera part d’un nou tríptic de la companyia catalanofrancesa, una obra grupal i sobre el grup a la qual seguiran un espectacle en solitari i una instal·lació plàstica. Entre molts altres artistes hi participa la Yolanda Sey, veu de les The Sey Sisters que van presentar el disc Rise l'octubre de 2019 al BDC.

Tomeu Amer i Griselda Juncà són dos intèrprets que van participar en el circuit fa 4 anys presentant l'espectacle Peix amb la seva companyia Hotel iocandi. Aquest estiu participen en el Grec amb La innombrable. Una tragèdia mediterràniaEs tracta d’una versió circense de Macbeth, de William Shakespeare, enfocada com una tragèdia mediterrània sobre el drama de les migracions, que Alba Sarraute & Les Ofèlies estrenen a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, el 3 de juliol. L'espectacle compta amb la implicació de l'ONG Open Arms.

Compartir