Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El BcnDCultural, contra la violència de gènere

25/11/2019
Teatre
Acomiadem dos espectacles que parlen dels maltractaments a les dones, ‘Només una vegada’ i ‘3,2,1... Zero’

Són mares. Són germanes. Són amigues. Són dones i també són víctimes. I ho són des de la primera vegada que algú els aixeca la veu o la mà.

Poc després de la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que va tenir lloc el passat dilluns 25 de novembre, ha arribat el moment d'acomiadar els dos espectacles que aquesta edició hem acollit per tractar de sensibilitzar contra la violència de gènere: Només una vegada, de La Pocket, i 3, 2, 1...Zero, de La Jarra Azul.
Són totes dues propostes que busquen sensibilitzar la ciutadania sobre la xacra que suposa el maltractament a les dones. I que ho fan des de registres molt diferents però en ambdós casos molt interessants i recomanables. Marta Buchaca va escriure Només una vegada, que es va poder veure al TNC, per tractar d'explicar i explicar-se què significa ser víctima i quins són els mecanismes que utilitzem per pensar que a nosaltres no ens pot passar. 3, 2, 1...Zero, el projecte de La Jarra Azul, per la seva banda tracta d'apropar-nos a les víctimes perquè no siguin tractades només com a estadístiques.
Només una vegada es presenta divendres a l'Auditori Sant Martí i el dissabte al CC Barceloneta. 3,2,1...Zero es pot veure divendres al CC Joan Oliver i dissabte al CC Vil·la Urània

Compartir