Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

"El jazz és una música al servei de les emocions"

23/02/2018
Música
Giulia Valle Trio defensa les composicions de 'Live in San Francisco'

"Crec que el jazz és una música que ha d'estar al servei de les emocions", diu la Giulia Valle. I tots coincideixen que així succeeix amb la música que fa amb el seu Trio, la formació amb la qual es presenta en el circuit Barcelona Districte Cultural. "Potser hi ha qui pensa que el jazz és una música massa intel·lectual, però és perquè no han tingut sort amb les composicions que han escoltat. Hem de pensar que s'ha fet jazz al llarg de l'últim segle i que hi ha moltes maneres de fer-ho, que hi ha moltes influències", afegeix Giulia Valle, qui presenta les composicions de Live in San Francisco, perquè és allà on ha enregistrat el seu últim treball discogràfic. "He tingut la sort que m'han cridat per actuar allà moltes vegades. Amb el meu quintet, amb el meu trio, amb un trio americà... La veritat és que ja hem establert un vincle important", afegeix.
I com és la música que fa Giulia Valle, les partitures  que estan aconseguint triomfar no només entre  les audiències d'aquí sinó també entre les de l'altre costat de l'Atlàntic? "És una música que atrapa, que expressa emocions.. Una música rítmicament molt potent, amb molts contrastos. És un viatge, un viatge que està molt ben executat, molt ben defensat pels meus músics", afegeix la compositora que només té afalacs per defensar la feina del pianista Marco Mezquida i el bateria David Xirgu. "Les noves composicions, les que presentem en Live in San Francisco suposen un punt de maduresa", explica també la compositora i contrabaixista.
Assegura Giulia Valle que el nivell dels músics de jazz que treballa a Barcelona "és molt alt. Hi ha hagut en els últims anys una explosió; hi ha a la ciutat molts grups coneguts però també altres que encara no ho són. Aquesta és una ciutat on han nascut molts projectes d'autor". I si defensa el nivell dels intèrprets, fa el mateix amb el públic que a la ciutat hi ha per aquest gènere: "Sempre hi ha hagut molt públic pel jazz", defensa encara que adverteix que "la crisi ha fet molt mal i molta gent busca el confort de músiques molt fàcils de digerir i això ha afectat també a molts programadors".

Compartir