Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

La música com a pont entre llengues i cultures

20/12/2019
Música
Orpheus XXI tanca la seva gira pel Barcelona Districte Cultural des de l'escenari del CC Albareda

La música com a pont: entre llengües i entre cultures. La música com a font de vida. La música com a reivindicació de la dignitat: la dels pobles i la de les persones.

La formació Orpheus XXI construeix aquest pont en cadascuna de les seves actuacions gràcies a la sinceritat i la virtuositat dels músics que reuneix a l'escenari, músics arribats de Síria, de Palestina, de Bulgària, de Grècia, del Marroc... músics que s'han refugiat entre nosaltres davant les situacions d'injustícia que es viuen als seus països i que han fet de la música la seva millor bandera.

Orpheus XXI, un projecte pedagògic i divulgatiu que Jordi Savall va idear en una de les seves visites als camps de refugiats, ha pujat als escenaris del Barcelona Districte Cultural, l'últim el del CC Albareda, a una formació de músics que poden presumir de la seva excel·lència en la interpretació de les diferents músiques de la ribera del Mediterrani, músiques que canten en diversos idiomes, músiques que porten a l'espectador a volar fins a paratges llunyans, que sap bellíssims però també adolorits.

El concert del CC Albareda, que va acabar amb bisos davant la llarga ovació dels espectadors -molts coneixedors de les melodies i de les lletres de les cançons, que entonaven en murmuris- va aconseguir transportar el públic fins a un món somiat en el qual la música és capaç de sobreposar-se als conflictes i al dolor per engrandir ànimes i cors. Visca la música!

Compartir