Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Les escoles són escenaris del Barcelona Districte Cultural

17/05/2021
Tres escenaris del BcnDCultural són sales d’escoles transformades en equipaments gràcies al Pla de Barris

Quan trenquem barreres tothom guanya, diuen. I deu ser veritat si mirem el que està passant en alguns barris de la ciutat on els seus centres educatius estan obrint-se a tot el veïnat. De forma literal, i també metafòrica, les parets d’instituts i escoles s’estan tornant més poroses i, més enllà del clàssic binomi d’alumnat i família, s’està desenvolupant nous llaços entre entitats, associacions i grups de persones. A través del Pla de Barris, s’han transformat en nous espais oberts que generen noves relacions sense tants límits de temps o jerarquies, on l’aprenentatge esdevé disruptiu, continu i comunitari. I alguns d’aquests nous espais s’han incorporat al circuit d’escenaris del circuit Barcelona Districte Cultural

Aquest és el cas de la sala La Pau, a l’Escola de La Pau, i la sala Carlos Díaz, a l’Institut Barri Besòs, als barris de la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, i la sala Maremar de l’Escola Bàrkeno, al barri de la Marina, a Sants-Montjuïc. El Pla de Barris també ha permet la transformació de la sala de l’Institut Escola el Turó de les Roquetes, al barri de les Roquetes, i la de l’Institut Escola Trinitat Nova, al barri del mateix nom, a Nou Barris.

Algunes d’aquestes sales eren abans un gimnàs o un petit teatre d’escola. Ara, aquests equipaments, remodelats de dalt a baix, ofereixen un espai transversal per a activitats habituals del centre -classes d’educació física, extraescolars, reunions d’AFA, etc.-, però també acullen activitats d’entitats de barri – assajos de música, formacions o trobades d’associacions, tallers, etc. – i, a més, fan oferta de programació cultural estable i gratuïta oberta a tothom, com la que planteja el Barcelona Districte Cultural. La programació del circuit arriba a la sala La Pau a través de l’Auditori Sant Martí; a la sala Carlos Diaz a través del CC Besòs; i a la sala Maremar a través del CC Casa del Rellotge.

Compartir