L'exposició 'Retrats' inaugura l'Inventariables

Una col·lecció és la història de la mirada que la configura i també, en aquest cas, de la història de la fotografia del segle XX. L’exposició Retrats reuneix l’obra d’artistes de diferents latituds i moments històrics, amb el retrat com a fil conductor. És un recorregut a través d’instantànies cedides per la Fundación MAPFRE de Diane Arbus, Harry Callahan, Joan Colom, Dayanita Singh, Lee Friedlander, Alberto García-Alix, Cristina García Rodero, Emmet Gowin, John Gutmann, Jitka Hanzlová, Graciela Iturbide, Richard Learoyd, Helen Levitt, Anna Malagrida, Lisette Model, Nicholas Nixon, Fazal Sheikh, Paul Strand o Garry Winogrand.
Aquesta exposició es podrà veure fins al 26 d’abril del 2025 en el CC Baró de Viver i, més tard, en altres centres cívics fins a final de juny del 2026. La mostra anirà acompanyada d’una intervenció de l’artista alemanya Christina Schultz (Múnic, 1972). Dialogant amb les imatges de Retrats, Schultz ha creat uns llenços tèxtils on una sèrie de fils de color tracen cares, mans, animals i altres formes orgàniques.
Artista transdisciplinària, intèrpret oral i nòmada lingüística, les formes d’expressió preferides de Schultz són la veu, la interpretació escènica i el dibuix. Impulsada per l’amor a les persones i les seves inquietuds, crea projectes col·laboratius que exploren l’error, l’estigma i la bellesa de la imperfecció. Mitjançant col·laboracions a llarg termini, investiga la col·lectivitat a través del cor, la poesia i el moviment físic.
En col·laboració amb institucions locals, Inventariables mostrarà fons i col·leccions des de noves perspectives enriquides amb activitats que fomenten el diàleg contemporani. Més endavant, una segona mostra fotogràfica titulada Entre la multitud, presentarà una selecció d’imatges documentals de la Barcelona dels anys seixanta i setanta, que anirà acompanyada de la mirada contemporània de l’artista visual i performativa Joana Capella.
Altres notícies: