Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Més de 200 espectacles t'esperen en 36 escenaris de tota la ciutat

27/09/2023
El 6 d'octubre comença un nou circuit del Barcelona Districte Cultural. Celebrem l’edició número 14 amb 228 espectacles gratuïts, no t'ho pots perdre!

Per a aquesta 14a edició que s’allarga fins al 28 de desembre, Barcelona Districte Cultural compta amb 37 propostes culturals diferents que inclouen espectacles de circ, teatre, dansa, música i cinema infantil. En total 228 funcions, amb passis especials per a les escoles i els instituts dels diferents barris. A més, en ocasions les funcions vindran acompanyades de col·loquis, xerrades, presentacions o activitats complementàries organitzades en paral·lel que us anirem informant en aquesta web.

Dos nous espais més a la tardor

La 14a edició, que comença aquest 6 d’octubre, suma dues sales més – i ja són 36 – als escenaris dels Centres Cívics i de les sales de centres educatius que programen el Barcelona Districte Cultural. Es tracta de la Sala Milaway de l'Institut Milà i Fontanals, a Ciutat Vella, i del Centre Cívic Bon Pastor.

Teatre, dansa, música i circ

Un total de 13 propostes conformen l’oferta teatral. Obres com l’adaptació del clàssic de Santiago Rusiñol, El bon policia, amb Ricard Farré i Arnau Puig; o Faking Audition, denuncia dels abusos de poder i la manipulació en càstings i processos de selecció, que presenta el Col·lectiu #H2O. Entre d'altres, comptem amb la parella formada per l’Oriol Genís i la Mont Plans a Cadires, ella premiada amb el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona; també comptem amb l’actriu Mariona Esplugues, premi actriu revelació Barcelona Teatre d'enguany amb Boja, una obra que parla de salut mental amb humor i en primera persona i que podeu veure al circuit.

Vuit propostes de dansa ens parlaran de la crisi d'una relació (A Skin Poem for a Cosy House, de Los Escultores del Aire); ens faran ballar a ritme de la rumba catalana (El Rumbòdrom, de la Cia. Jose Manuel Álvarez) o experimentar l'hipnotisme d'un moviment perfecte ((ÍOR) + CONTINUUM, de Marc Fernández & Julio León), entre d'altres espectacles.

L'oferta musical del BDC és paritària en gènere i amb estils musicals ben diferents. Entre les set propostes comptarem amb els directes de Delickites (jazz i ritmes jamaicans), Los Aurora (flamenc fusió i rock experimental), Ölivia Musyk (cançó d'autor i electrònica experimental) o Suzanna (soul, reggae i dancehall).

Programem sis propostes ben diferents de circ per a totes les edats: des d’un espectacle de roda Cyr que visibilitza les identitats dissidents i el transfeminisme (Circografía de una travesti, de la Cia. Victoria Sickness) fins l’humor de propostes com Solo, de la Cia. Roi Borrallas o Insomni, de Dudu Arnalot.

Espectacles i cinema en família

A Barcelona Districte Cultural també volem apropar el teatre i els espectacles al públic més jove. Ho fem amb una oferta familiar que inclou el circ i l’humor de companyies com Rauxa (La Crisi de la Imaginació), la dansa o propostes teatrals com les de Samfaina de Colors (Sense lluna), Estefanía de Paz Asín (La reina del Arga), Festuc Teatre (Bunji, la petita coala) o Pea Green Boat (Gnoma).

Un any més el Petit Cineclub del BDC oferirà tres sessions que ensenyaran als més petits sobre temes com l’acceptació, la diversitat, el compromís o l’educació. L'aposta pel cinema de qualitat per als nens i nenes de la ciutat seguirà comptant amb les presentacions lúdiques i didàctiques del Billy i la Milly Oncle.

Compartir