Barcelona Cultura

Octubre-novembre-desembre 2019

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Ni només una, ni mai la primera

15/11/2019
Teatre
Marta Buchaca presenta en el CC Cotxeres Borrell 'Només una vegada', la seva peça sobre la violència de gènere

Mai res és el que sembla. I, a pesar que sempre ha d'haver-hi una primera vegada, potser la primera vegada no ha estat la primera de debò. Potser hi ha hagut abans altres (grans o petites) però ens fa vergonya admetre (fins i tot a nosaltres mateixos) que alguna cosa no va bé; més ben dit que alguna cosa va molt malament. Acceptar que la nostra parella ens ha agredit. Reconèixer que som una víctima encara que sempre havíem pensat que en res ens assemblàvem a les dones víctimes de maltractaments, perquè som forts, som llestes, perquè mai ho permetríem.

Aquest és el punt de partida de Només una vegada, l'obra de teatre escrita per la Marta Buchaca, que per presentar-se al Barcelona Districte Cultural, ha estrenat nou repartiment integrat per Gemma Martínez, Glòria Sirvent i José Pérez-Ocaña. Marta Buchaca la va introduir abans de la primera funció que van fer en el nostre circuit, en l'escenari del CC Cotxeres Borrell, i va explicar que estava molt contenta que la seva peça es presentés en un centre de proximitat i amb entrada gratuïta perquè així podria fer arribar a més persones un problema tan malauradament present en la nostra societat com és el de la violència de gènere.

I precisament arribar com a més espectadors millor és també la raó per la qual els nous actors de Només una vegada han treballat amb tres intèrprets de llengua de signes per a fer una versió accessible que presentarem en el CC Parc Sandaru (20/11) i el CC Urgell (22/11) i que també oferirà visita tàctil prèvia, audiodescripció, subtitulació i bucle magnètic.

Compartir