Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Quan la música ens fa lliures

02/03/2018
Música
Giulia Valle Trio sedueix al públic de l'Albareda, que havia exhaurit les localitats

Tancar els ulls. I escoltar-la. I sentir-la. Deixar-se emportar per una música que allibera la nostra imaginació. Que la fa viatjar, enlairar-se, ser més lliure... Giulia Valle Trio practica un jazz lliure de lligams i aconsegueix que l'espectador també s'alliberi, que oblidi l'aquí i l'ara i conegui altres universos, mons nous, paisatges desconeguts...
Divendres, la formació va arribar al Centre Cultural Albareda amb el cartell penjat d'exhaurides les localitats, un premi que no tots els artistes aconsegueixen. I durant el seu concert va demostrar amb escreix quines són les raons del seu èxit. La seva actuació va arribar precedida de la de Josep Benítez Trio (un dels grups que assaja als bucs de l'Albareda). Va ser un pròleg d'excepció. I quan Giulia Valle va pujar a l'escenari el públic ja estava calent i amb ganes. Moltes ganes que no van quedar defraudades. Giulia Valle i els seus companys de trio, Marco Mezquida i David Xirgu (amb qui fa anys que treballa: va explicar que també l'acompanyaven quan actuava en format quintet), van presentar els treballs del seu últim disc, Live in San Francisco, que van enregistrar durant el festival de jazz de la ciutat nord-americana, i també alguns inèdits com Ratón que va arribar després d'una votació entre els espectadors: "Voleu risc o voleu pau?", els va preguntar la compositora i contrabaixista. I com que tots van respondre risc, va estrenar Ratón.
Llueve o Reggaetown van ser altres de les composicions que va presentar Giulia Valle, qui va explicar a un públic entregat que ella és veïna del Poblesec, barri on es troba l'Albareda, i que s'ha fet tant al veïnat que ha de fer un esforç per anar a l'altra banda del Paral·lel. Ho haurà de fer d'aquí poc, per arribar al CC Urgell; serà el 23 de març, quan tornarà a presentar-se en el circuit del Barcelona Districte Cultural.

Compartir