Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Quan vols posar tanques als núvols

14/12/2019
Teatre
La Cia Ortiga presenta a Parc Sandaru un espectacle delicat i colpidor, 'Kumulunimbu'

Se li poden posar tanques a un núvol? I se li poden posar tanques a una nena que ha de deixar casa seva per trobar un lloc on viure i sobreviure? No, és clar que no. Però hi ha qui ho intenta, hi ha qui vol treure profit de les desgràcies alienes... Éssers dolents, monstres... Com els que apareixen a Kumulunimbu, l'espectacle que la companyia Ortiga està presentant en els nostres escenaris i que el dissabte va arribar al del centre cívic Parc Sandaru

La de Kumulunimbu és una història petita i delicada però que t'arriba i t'atrapa, la història d'una nena que perd el seu núvol i ha de viatjar, lluny, molt lluny, per poder recuperar-lo; una nena que ha de combatre amb uns éssers malvats que volen robar-li el seu núvol perquè saben que el núvol és aigua i l'aigua és vida i que tenir el control sobre la vida i la mort et fa molt poderós.
 
I aquesta història ens l'expliquen dins d'una petita carpa que amaga un petit teatre, un teatre de telons de vellut vermell que emmarquen els paisatges de la història que viu aquesta nena, escenificada per un titella de rostre tendre, que persegueix un núvol i cavalca a sobre d'ell com si fos un cavall. Però la història també viu fora del teatret perquè els integrants d'Ortiga no només són manipuladors sinó també actors que donen vida als homes malvats que volen atrapar el núvol. Així titelles i màscares conviuen dins d'aquesta carpa que la Cia Ortiga ha passejat per mig món per a explicar una història minúscula amb un cor enorme que no deixa indiferents ni a petits ni a grans.
Compartir