Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Edició Febrer-Abril

"Si l'artista crea des d'un punt honest, la peça d'art és la màxima representació del seu discurs."

23/11/2021
El Marc Vilajuana és un artista i creador multidisciplinar que es mou entre el teatre, la dansa, la música o la performance. S’ha dedicat al món de les arts escèniques des de ben petit i en aquesta 10a edició del Barcelona Districte Cultural ens sorprendrà amb la seva primera peça en solitari de llarga durada, on ens mostrarà qui és mitjançant el moviment.

- De quina manera creus que les arts escèniques, la música o la literatura poden arribar a fer-nos conèixer a un artista?
"Si l'artista crea des d'un punt honest, la peça d'art és la màxima representació del seu discurs.

- 7 Autoretrats va ser el teu primer projecte en solitari de llarga durada. Acostumat en aquell moment a sortir a l'escenari acompanyat, recordes què vas sentir el primer cop que el vas representar?
Va ser una reafirmació. Un compromís amb el meu temps i la meva energia. És tota una responsabilitat ser qui sosté l'estendard de tot un moviment; amics, companyes s'hi afegien al voltant, però jo havia de perseverar en aquella fe i guiar la resta en aquella confiança que dipositaven en mi. Tot un acte de comunicació.

- Aquesta peça està inspirada en tu mateix. Com et sents en mostrar-te tal com ets davant del públic?
En aquell moment vaig saltar moltes barreres. La clau és no escoltar els límits que, per una obvietat de context social, existeixen: no som bolets apareguts enmig del no-res, bevem del que ens envolta i decidim voluntariàment allunyar-nos amb les conseqüències i guanys que comporti. Va ser molt interessant fer-ho i també cal dir que ''Sempre et pots mullar més!"

- A 7 Autoretrats no només trobarem dansa. També viurem l'emoció del teatre físic, la poesia o la música. Et va costar ajuntar totes aquestes disciplines en un sol espectacle? O va nèixer de forma orgànica?
El que és difícil és limitar-me a fer una sola cosa. L'especialització és meravellosa, però l'esdevenir és un "poti-poti" i no estic disposat a prescindir-ne!

- A part d'actor o ballarí, també ets músic. Tens nous projectes relacionats amb la música que ens puguis explicar?
Estic a punt de treure SOLSTICI és un àlbum de les composicions pròpies a piano i veu dels 14 als 24 anys. Aquest instrument sempre m'ha generat sensació d'amplitud, d'eternitat. Els espais onírics i el terreny de les idees s'enlairen des de les tecles amb aquest interès que tinc per l'essencialitat de la música antiga i la reiteració del minimalisme del s. XX; repetir patrons permet entreveure els seus microcosmos. L'estrena serà el 21 de desembre, convidades esteu!

Compartir