Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Trio de reines

17/02/2020
Teatre
Música
Aquesta setmana trepitjaran fort pels nostres escenaris tres creadores d'excepció: Anna Colom, Glòria Ribera i Joina

Ens ho permetreu, oi? Avui farem allò que es diu discriminació en positiu, per parlar de tres dones que trepitjaran els nostres escenaris aquesta setmana: Anna Colom, Glòria Ribera i Joina Canyet. Elles seran les protagonistes de tres de les nou propostes que us farem (i no cal dir que les altres sis són tan bones com les tres que ara us en destacarem).

ANNA COLOM. És una dona de veu portentosa que fa anys passeja per les diferents tonades flamenques. Anna Colom, que va estudiar a l'Esmuc, on va coincidir amb Rosalía, a qui ha acompanyat en la seva gira internacional, va decidir explorar les diferents arrels folklòriques que durant segles s'han anat fusionant amb el flamenc per donar-li a aquest una nova dimensió. Això és el que fa a la seva Cayana que, després de triomfar en el seu debut al CC Besòs, podrem escoltar dijous al CC Cotxeres Borrell.

GLÒRIA RIBERA Encara que aquesta setmana s'estrena en el nostre circuit amb el seu primer espectacle en solitari, Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria, aquesta dona és una antiga coneguda dels nostres escenaris que ha trepitjat amb les dues propostes que ens ha presentat amb el grup que va formar a l'Institut del Teatre, José y sus hermanas. Arma de construcción masiva i Los bancos regalan sandwicheras y chorizos. En el seu debut com a directora i dramaturga, Ribera recupera un gènere del qual és amant, el cuplet, per parlar de les vedettes i de les seves addiccions més blanques. Serà la llet, així que us recomanen que us apropeu dijous fins al Casinet d'Hostafrancs.

JOINA. La compositora, pianista i cantant ens presentarà els temes del seu primer treball, Companyes, un disc en el qual el rap s'agermana amb ressons de jazz, electrònica, pop i clàssica per transmetre un missatge clarament i contundentment feminista. Us espera dissabte al parc de la Guineueta del Coll, en una actuació organitzada pel CC El Coll-La Bruguera.

Compartir