Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Tres mesos amb més de 230 espectacles a 36 escenaris de tota la ciutat

25/01/2024
El 8 de febrer comencem un nou Barcelona Districte Cultural: l’edició número 15 del circuit que porta la cultura als barris amb més de 230 espectacles de lliure accés!

Un total de 31 propostes de grups musicals i de companyies d’arts escèniques i també tres films d’animació, premiats internacionalment, conformen el que serà la 15a edició del Barcelona Districte Cultural, el circuit de la xarxa de centres cívics que apropa la cultura als barris. En total més de 235 funcions de lliure accés, amb passis especials per a les escoles i els instituts de la ciutat, programades en 36 escenaris dels Centres Cívics i de sales de centres educatius. A més, algunes d'aquestes funcions aniran acompanyades de col·loquis, xerrades, presentacions o activitats complementàries organitzades en paral·lel i que us anirem informant en aquesta web.

Propostes culturals de qualitat i espectacles emergents

Conformen l’oferta de teatre 9 propostes. Obres que ens parlen directament de drames com el de la immigració a El rey del Gurugú, de La Nave Va o que reflexionen sobre els perills de la pressió estètica com passa a Adeu, Jane!, de Binomi; hi ha teatre que és autoficció sobre les relacions familiars com succeeix a Mi madre en bragas, de la companyia Cándida i hi ha propostes de teatre compromès amb l'actualitat com la del director Pau Carrió i l’actriu Laura Aubert: Des de l’ull de l’huracà, un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra. També teatre que vol donar valor, amor i sentit de l’humor a l’acompanyament de demències com l’Alzheimer com Pòsit, l'obra que la Meritxell Yanes Font presenta al circuit i homenatges com el que Nan valentí ret a les mestres republicanes a La Primera i les mestres de la República.

Hem programat 7 propostes ben diferents de circ, de companyies locals i internacionals, i per a totes les edats: propostes poètiques com el sorprenent espectacle de perxa xinesa de Jordi Panareda, L'home que perdia els botons; oníriques com la del trapezi fix i les politges de Cèlia Marcé Oller a Nus. Hi ha espectacles on l’humor es mescla amb la màgia, com en el cas d’Hotel Bucarest de la companyia TotalCirc i hi ha d’altres que ho fan amb les acrobàcies, com Penjats de la companyia Los Colgados o amb el circ familiar, com Solo de dos de la companyia Duo x Caso. En aquesta edició hi ha artistes de circ que han voltat arreu del món com la brasilera Tita8lou, que presenta l’espectacle de clown Miss Margherita o com la companyia Sempre Arriba, que venen des de Galícia per sorprendre’ns amb les acrobàcies aèries de C’est pas Possible.

Els concerts són esdeveniments culturals i socials que necessiten també un espai de proximitat. Per això, el BDC compta amb 9 propostes de música en directe, una oferta paritària en gènere i amb estils musicals ben diferents: en aquesta edició hi ha maridatge de cante i electrònica amb la pianista Miranda Fernández; pop en majúscules amb la cantautora Carlota Flâneur; cançons íntimes amb la cantant i guitarrista madrilenya Eva Sierra i també rap rural de la mà de l'artista manxega Bewis De La Rosa. A més a més, comptarem amb l'huracà de Soul i Funk de Marina BBFace & The Beatroots i l'energia del subnopunk travesti de Ruïnosa y las Strippers de Rahola.

Entre les 6 propostes de dansa, hi ha EGO, de la companyia Humancía: dansa contemporània que reflexiona sobre l'egoisme i l'individualisme de la societat actual; hi trobaràs Soy Maderad’Elelei Dance Theatre Company, un solo de dansa on la fusta esdevé protagonista; Scotoma, de Clementine & Lisard, que et convidarà a observar la trobada de dues persones immerses en el seu propi món; Handle with care, de Diana Gadish, que et mostrarà la fragilitat de l’ésser humà amb humor i elements simples com capses de cartó i papers i El baile de la zurda, de LaCerda, que et transportarà a una festa llatinoamericana on conviuen alegria i tragèdia.

Espectacles i cinema en família

Volem que les arts escèniques arribin al públic més jove i per això programem espectacles com els de la companyia de dansa Roberto G. Alonso, que repeteix al circuit en aquesta ocasió amb Marúnica, una obra que transporta als infants a l’univers de la pintora surrealista Maruja Mallo. També propostes que descobreixen el plaer d’escoltar música als més petits com Sona la llum! de La Curiosa, o com Rebobina! de la companyia CapGira. Comptem amb el teatre per a tots els públics, irònic i gens ensucrat, dels germans Farrés, que presenten Dins el cau del Tabalet, i amb les titelles de la companyia basca Anita Maravillas, que presenta Las Cotton, entre d'altres propostes.

El Petit Cineclub, dedicat al cinema d'animació adreçat a nens d'entre 2 i 10 anys, continua formant part del circuit amb presentacions lúdiques i didàctiques amb el Billy i la Milly Oncle en sessions familiars dinamitzades. En aquesta edició de primavera comptem amb tres films: Tony, Shelly i la llanterna màgicaYuku i la flor de l'Himàlaia i El viatge d'Ernest i Célestine.

Tots aquests espectacles i la resta d'activitats gratuïtes les trobaràs a la web del Barcelona Districte Cultural, des d'on també es pot fer reserva de localitats.

Compartir