Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta
Què és
Què és
Què és Què és

Què és Barcelona Districte Cultural?

És un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Les entrades són gratuïtes.

A la tardor del 2018 són ja 21 els centres que participen en el circuit Barcelona Districte Cultural. A la primera edició, durant la primavera de 2017, van ser 10 els equipaments implicats en el circuit. La xifra en va augmentar fins a 13 a l'edició d'octubre del 2017 i fins a 20 la primavera del 2018.
El circuit té lloc a equipaments culturals de proximitat, especialment centres cívics, dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.
El circuit aplega espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa, circ i audiovisuals. El Barcelona Districte Cultural tambe acompanya diferents projectes de creació comunitària als barris de la ciutat en el marc d'ART i PART.

2 EDICIONS

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre).
El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s'han de provar i demostrar fins a on poden arribar. Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d'estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva. Molts dels artistes participants en el circuit protagonitzen activitats paral·leles (tallers, xerrades...) i molts espectacles ofereixen també sessions per a escoles. Les entrades són gratuïtes.
Aquest programa impulsa partenariats que posen en relació diferents entitats, institucions, artistes, veïns i veïnes de la ciutat perquè puguin desenvolupar un procés artístic col·laboratiu. Els espectacles i performances finals es podran veure al llarg de la temporada. L'Institut de Cultura de Barcelona vol reforçar la feina que entitats, equipaments i artistes venen realitzant des de fa anys amb una articulació i acompanyament de les creacions comunitàries vinculades al territori. La primera edició d'ART i PART, que arranca a l'octubre 2017, es desenvolupa durant el 2018 als barris de Sant Pere i Santa Caterina, Sant Andreu, Raval, Poblenou i La Marina. La segona edició, la del 2019, implicarà quatre nous barris.