Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Què és
Què és
Què és Què és

Què és Barcelona Districte Cultural?

És un circuit estable d’espectacles professionals que busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Les entrades són gratuïtes.

Patrocinat per Time Out Barcelona.

 

A la tardor del 2021 són ja 32 equipaments dels deu districtes de la ciutat en 34 escenaris que participen en el circuit Barcelona Districte Cultural. A la primera edició, durant la primavera de 2017, van ser 10 els equipaments implicats en el circuit. Des de la primera edició, pel Barcelona Districte Cultural han passat més de 110.000 espectadors gràcies a l’ampliació progressiva del circuit tot i que, des de l’inici de la pandèmia, s’han reduït els aforaments per donar compliment a les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.
El circuit té lloc a equipaments culturals de proximitat, especialment centres cívics, dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.
El circuit aplega espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa, circ i audiovisuals. El Barcelona Districte Cultural tambe acompanya diferents projectes de creació comunitària als barris de la ciutat en el marc d'ART i PART.

2 EDICIONS

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre).
El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s'han de provar i demostrar fins a on poden arribar. Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d'estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva. Molts dels artistes participants en el circuit protagonitzen activitats paral·leles (tallers, xerrades...) i molts espectacles ofereixen també sessions per a escoles. Les entrades són gratuïtes.