Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Les 'Lluernes d'hivern' tornen dissabte al Raval

19/11/2018
Art i part
Estrenem l'espectacle d'ART i PART Raval coincidint amb l'encesa de llums de Nadal

Fa un any, vam fer la prova. I va ser un èxit. O sigui que imagineu quant han de brillar aquest dissabte (24 de novembre) les Lluernes d'hivern durant la seva estrena. I és que, després de dotze mesos de feina, de tallers, de creació col·lectiva, aquest dissabte us presentarem l'espectacle que, liderat per Tot Raval i INCA Catalunya, han preparat durant un grup de veïns i veïnes del Raval junt amb artistes i associacions del barri.

Aquest dissabte, coincidint amb la festa d'encesa de llums de Nadal que en el barri del Raval s'emmarca en el projecte Raval Km0, les nostres Lluernes us presentaran en els Jardins de Rubió i Lluch (a les 19.15 h) el resultat d'un procés de creació que es va iniciar per acompanyar l'encesa de llums del 2017, va continuar amb la presentació d'una primera aproximació (Lluernes d'hivern, a l 'estiu) a aquesta creació el passat estiu dintre de les festes del Raval, i conclou ara amb l'estrena d'aquest muntatge que repassa el passat, el present i el futur del barri i que ha trobat la seva font d'inspiració en una novel·la, El monte análogo, que René Daumal va publicar el 1952.

Lluernes d'hivern és la cinquena creació comunitària que es presenta de la primera edició del projecte ART i PART, que pertany a Barcelona Districte Cultural, i que en el seu primer any de vida, a més del Raval, ha arribat també als barris de Sant Andreu, La Marina, Poblenou i Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.

Aquesta iniciativa està interpretada per Gloria Navarro, Ramon Vendrell, Ana de Blas, Isabela Magdaleno, Fátima Duarte, Sofía Branco, Cristina Otero, Maika Pintó Borasteiro, Judit Galeote Pintó i Cecilia Vietto. La direcció artística ha estat a càrrec d'INCA Catalunya i la Cia. El Gecko con Botas i ha comptat amb la col·laboració de: La Capella, Escola Massana, Bastoners del Raval, AIPCC, Escola de Músics i JPC, Xamfrà, Música i Escena, Centro Boliviano Catalán, Ass. Diàlegs de Dona, Ass. Capoeira Palmares BCN, La Fàbrica del Sol i Àmbit Prevenció, entre d'altres.

 

PROGRAMA

 

17 a 18h: Acte de RavalKm0

18.55h: Breu presentació de LLUERNES d'HIVERN a la Pl. Salvador Seguí

19h: Encesa de les llums

19.02h: Recorregut pel carrer Robadors fins els Jardins de Rubió i Lluch

19.15h: LLUERNES d'HIVERN als Jardins Rubió i Lluch

Compartir