Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Les 'Lluernes' van il·luminar la nit del Raval

14/07/2018
Art i part
La creació comunitària del projecte ART i PART al Raval va omplir de llum els jardins Rubió i Lluch

Lluernes que il·luminen un racó, un moment, una cantonada... només un instant. Lluernes que difuminen les ombres i enfoquen amb la seva llum un fragment de vida, present o passat, i el fan evident.

La perfomance Lluernes d'hivern, a l'estiu, creació comunitària del projecte ART i PART en el barri del Raval, va enllumenar un moment de les festes del barri del Raval apropiant-se (la nit de divendres 13 de juliol) els jardins Rubió i Lluch, escenari que va ser un protagonista més d'un espectacle que, com les lluernes, ara s'encenia aquí i després allà, ara en aquest racó i després en aquell altre, i anava presentant, d'un en un, a una sèrie d'estranys personatges decidits a sortir triomfants de tan estrambòtica aventura. Una exploradora del passat que explica alguns dels secrets que amaguen els edificis que envolten els jardins -l'Hospital de la Santa Creu i la Casa de Convalescència- i aquells que en algun moment de la seva història els han habitat. Un comando de lladres parapetats darrere dels seus antifaços a la recerca d'una història. Una científica de les paraules que vol trobar les claus del cel. Una modista que va néixer home i només en arribar al Raval va aconseguir que els altres la veiessin com la dona que ella sentia que era... I l'espectador, convertit en viatger, va nar perseguint aquestes lluernes pels jardins com exploradors a la recerca d'una papallona de llum. I quan trobaven una, escoltaven la seva història abans d'anar a trobar la pròxima.

Lluernes d'hivern a l'estiu va ser només un tast de la feina que INCA Catalunya -amb l'acompanyament de la Fundació Tot Raval- està fent amb col·lectius i veïns i veïnes del barri de cara a l'espectacle Lluernes d'hivern que acompanyarà l'encesa de llums de Nadal del pròxim mes de novembre.

Compartir