Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Vanuatu, una illa en la que paga la pena viure

15/06/2018
Art i part
La creació comunitària sorgida del laboratori 'Encreuaments' rep una gran ovació en la seva estrena a la Sala Beckett

En l'illa de Vanuatu tothom té veu. Tothom pren la paraula. Tothom diu el que pensa. Tothom pensa el que diu. I tothom s'emociona: cada cop que diu el que pensa, cada cop que els altres ho diuen i ell els escolta.

En l'illa de Vanuatu es pot parlar. I escoltar. I pensar. I estremir-se cada cop que algú et mira als ulls, cada cop que mires els ulls d'un altre. Perquè els habitants de l'illa de Vanuatu han descobert que poden mirar-se als ulls. Que cal fer-ho. Que ho han de fer. Que és necessari.

En l'illa de Vanuatu uns i altres es troben. I junts, avancen. Perquè els Encreuaments a Vanuatu sempre miren cap al davant.

 

-Yo creo en los poderes. En el poder de hacer lo que queramos, cuando queramos y como queramos. Y conseguir todo lo que queramos.
-Pues yo creo en ti.
-Y yo, en ti.
-Y yo, en mí
-Doncs jo crec en les segones oportunitats. I en les terceres. I en les infinites. Tantes com l'univers sencer. Perquè la vida és un continu aprenentatge.

 

Les paraules que es diuen a Vanuatu estan plenes de sentit i de significats. Omplen l'escenari i es queden a la memòria com si pertanyessin a un somni del qual, quan despertes, només recordaràs algunes frases, algunes escenes, alguns fragments... Però, malgrat que aquesta fragmentació t'obligui a emprendre contínuament camins d'anada i tornada que no sempre tenen final, saps que els fragments que han sobreviscut i recordes ja despert estan tan farcits de veritat com només poden estar-ho els somnis.

La dramaturga Lali Álvarez, el director Jorge-Yamam Serrano, la potent companyia d'actors -tant els procedents de la Fundació Joia, que es dedica a la inclusió de persones amb malalties mentals, com els de la companyia Els Malnascuts-, i els artistes d'Hangar i La Escocesa han construït un univers en el qual paga la pena viure, una illa en què només importa el que de veritat som i sentim. I la seva feina va ser saludada amb una gran ovació la nit de l'estrena d'aquests Encreuaments a Vanuatu, l'espectacle que s'ha construït, a foc lent, durant mesos, al laboratori Encreuaments en el marc del projecte ART i PART.

Compartir