Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

"Hem creat un espai de joc des del qual tothom pogués aportar"

21/05/2018
Art i part
Pau Rodríguez, de Pony Ganador i un dels directors artístics de la creació d'Art i PART de Sant Andreu, ens explica els secrets de la feina realitzada

Estan a punt d'arribar a port. Però fa mesos que van emprendre el camí d'aquesta gran aventura. Quan van començar només intuïen part del que cadascú podia aportar. Ara ja saben que ha estat molt més del que pensaven. Que tots han sumat. I que entre tots han aixecat una creació comunitària, Sant Andreu, crònica del no temps: una reivindicació surrealista, que es podrà veure el diumenge 27 de maig (a les 12.30 a Fabra i Coats).
L'equip d'ART i PART Sant Andreu, que durant mesos ha treballat en diferents laboratoris de creació sota el nom d'Eixam i Rauxa, està integrat per veïns i veïnes junt amb diferents artistes residents a la fàbrica de creació Fabra i Coats (Pedra, Amir Gazit Studio, Mariona Naudin, The Good Good) i, malgrat que l'espectacle l'han fet entre tots, Sara Fontán i Pau Rodríguez, les dues potes de Pony Ganador, han estat els encarregats de donar forma i unitat a les aportacions de tothom: ells són els directors artístics d'aquesta creació que s'estructura entorn d'unes idees molt elementals: "El pas del temps: el passat, el present i el futur del barri; les reivindicacions veïnals; i el concepte d'expansió i compressió", explica Pau Rodríguez.
La presentació diumenge de la creació comunitària arriba després que ja hagin sortit al carrer amb tres dispositius (el primer, a la plaça de les Palmeres; el segon, a la plaça de l'Estació de Sant Andreu Comtal -la pluja va obligar a traslladar-ho a Fabra i Coats-; i el tercer, als jardins de la Casa Bloc. "Els dispositius ens han servit per provar al carrer el que havíem estat practicant als tallers durant el mes anterior", explica Pau Rodríguez, "el que ha funcionat als dispositius és el que ens hem quedat per donar forma a la creació final". I afegeix: "El procés de creació ens ha servit per crear un espai de joc des del qual tothom pogués aportar".
Sant Andreu, crònica del no temps: una reivindicació surrealista, un espectacle d'uns 45 minuts de durada, tindrà un punt de partida i un punt d'arribada tancats, però deixarà un marge important a la improvisació dels participants a partir dels elements que han anat desenvolupant en els tallers. El punt de partida serà el d'un moment de rebombori durant una trobada de veïns: un d'aquells moments en què tothom parla i tothom diu la seva... Just el que s'ha viscut durant els mesos de creació de l'espectacle.
Però si voleu conèixer quin serà el punt d'arribad haureu de venir diumenge a Fabra i Coats.

Compartir