Vés al contingut

Ciutat Vella engega una campanya informativa a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera per millorar la gestió de residus al barri

De l’1 de juliol fins al 2 d’agost, un equip d’informadors en torns de matí i tarda recordaran als comerciants els horaris i sistemes de recollida dels residus comercials per evitar l’abandonament de brossa a l’espai públic fora dels horaris i punts de recollida.

..
02/07/2024 - 10:57 h

Per al tinent d’alcaldia i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, “aquesta és una acció de reforç dels missatges de civisme i neteja per als establiments comercials del Casc Antic, i ho fem dins del pla del Govern municipal per intensificar la netedat amb el Pla Endreça”. El regidor ha explicat que a tot Ciutat Vella durant el 2023 s’han realitzat accions per millorar la neteja i la recollida de residus, amb nous contenidors, reforç de papereres, més neteja de grafits, i específicament al barri de la Ribera amb els comerços, amb informació, avisos i denúncies. “L’objectiu és que tothom conegui i utilitzi amb propietat els sistemes de recollida per als comerços, que són grans generadors de residus i que a l’Ajuntament de Barcelona vetllem per facilitar de diferents maneres que puguin desfer-se en condicions de la brossa sense malmetre l’espai públic”, ha reblat Batlle.

Contacte amb més de mil comerços

El personal informador farà seguiment de tots els locals comercials dins del barri del Casc Antic, que inclou com a carrers limítrofs els carrers Ortigosa, passeig Lluís Companys, passeig Pujades, passeig Picasso, carrer Princesa i Via Laietana, excloent el Mercat de Santa Caterina, que comptarà amb una actuació específica.

En total, es preveu arribar a 1.091 establiments comercials de la zona, dels quals 572 estan inclosos dins el sistema de recollida comercial sense bujols; 69 establiments són de recollida comercial amb bujols, i 450 establiments sense recollida comercial.

Es repartiran tríptics informatius específics del sistema de recollida aplicat i es reforçaran els missatges al voltant del respecte d’horaris i freqüències, segons el tipus de recollida, que amb bosses i en bujols és entre les 20 i les 22 hores; a més de detectar possibles millores per al bon funcionament de les bústies pneumàtiques i el repartiment de claus als responsables dels establiments en cas necessari.

També el personal informador s’encarregarà de comunicar les infraccions que es detectin, i fer observacions al carrer sobre actuacions que suposin un embrutiment de la via pública.

 Acció informativa també per al veïnat

Durant les cinc setmanes de la campanya informativa, també es repartiran fulletons amb la guia del reciclatge i els mapa de Punts verds de Ciutat Vella als edificis d’habitatges del barri i es penjaran cartells per recordar els horaris de baixada de mobles

Aquesta actuació s’emmarca en el pla per a la millora i reforç de la neteja dins del Pla Endreça, com a àmbit prioritari d’actuació per mantenir l’excel·lència de l’espai públic i dins de les actuacions de reforç dels serveis durant la temporada d’estiu.