Vés al contingut

Més papereres d’autocompactació a Ciutat Vella i Sant Martí

S’han col·locat als accessos de les platges de Bogatell i Nova Icària, la major part són per a envasos i llaunes exclusivament.

..
18/06/2024 - 16:19 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

es papereres d’autocompactació són de gran capacitat i s’utilitzen en espais amb molts usos i alta afluència de persones perquè permeten augmentar cinc vegades el volum de residus que es poden recollir en una paperera estàndard.

Tenen un disseny hermètic que evita que els animals hi puguin furgar i afavoreixen que no es propaguin olors. Aquestes papereres, a més, han contribuït a fer un salt tecnològic, d’una banda, perquè disposen d’un sistema d’avís quan la paperera s’acosta a la seva capacitat màxima i, de l’altra, perquè utilitza una API que es pot connectar a la plataforma de gestió dels serveis de neteja de la ciutat.

També esdevenen papereres més sostenibles, perquè redueixen la freqüència de recollida i, per tant, la mobilització de vehicles destinats a aquesta tasca i perquè funcionen amb tecnologia solar. A més, compleixen amb la normativa d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquestes setmanes s’han instal·lat un total de 15 unitats més de papereres d’autocompactació a les zones dures i accessos de les platges del Bogatell i de la Nova Icària. Per la tipologia de residu que es recull en aquest àmbit, d’aquestes 15 papereres, 12 seran únicament per a envasos i llaunes i 3 de rebuig.

El desplegament de les noves papereres es fa en el marc del Pla Endreça, com a àmbit prioritari d’actuació per mantenir l’excel·lència de l’espai públic i dins de les actuacions de reforç dels serveis durant la temporada d’estiu.