La masía de Can Soler

None

Conocida también como Cal Boig y Font del Bacallà, esta masía de principios del siglo XIX conserva el tejado árabe y los esgrafiados de la fachada. Se encuentra en una finca de 32.000 metros cuadrados, justo en la entrada del parque de Collserola, y hasta principios del siglo XXI se ocupaban de ella unos masoveros.

Una masía a los pies de Collserola

Ya fechada en 1801 como Casa Berengueras, y conocida popularmente como Cal Boig, la masía se empezó a conocer como Can Soler durante el siglo XX por el nombre de su propietario, Antoni Soler. También se la conocía como Font del Bacallà porque justo al lado hay una balsa que recoge el agua de la mina de la fuente del mismo nombre. La masía ocupa una finca situada en terrenos agrícolas y forestales, junto a la carretera de la Arrabassada. En 1980, el Ayuntamiento la expropió y, después de restaurarla, la destinó a equipamiento municipal.

Escuela de arte floral

En el 2010 se instaló la Escuela de Arte Floral de Cataluña, que ofrece ciclos formativos de grado medio y superior en floristería, arte floral y diseño de jardines. La Fundación Tres Turons, dedicada a la integración de personas con diversidad funcional de carácter intelectual, se hace cargo del mantenimiento de los alrededores de la masía, donde también hay una decena de huertos urbanos, de los que se encargan jubilados del barrio.

Translator of google :
Dirección:
Ctra Sant Cugat, 114*132
Distrito:
Horta-Guinardó
Barrio:
Sant Genís dels Agudells
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Es tracta d’una finca de més de 2.000 metres quadrats construïda on antigament hi havia la granja de la masia de Cal Boig, situada al barri de Sant Genís dels Agudells, al vessant solell de Collserola.

Avui perviuen l’antiga església de Sant Genís dels Agudells, del segle XVII, i la masia de Can Soler, que dona nom a la finca i als horts urbans. La masia, gestionada pel districte, és la seu del Centre de Natura, que forma part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). Tant el districte com l’Institut Municipal de Parcs i Jardins hi desenvolupen activitats de tot tipus: visites i itineraris, formació professional i activitats d’educació ambiental relacionades amb la jardineria, el món agrari i les tècniques de l’agricultura ecològica i l’agroecologia.

L’hort disposa de 35 parcel·les per conrear, una zona de compostatge comunitari, diverses plantacions d’aromàtiques i arbres fruiters, una zona de viver per al banc de llavors i estructures per potenciar la fauna. Hi ha armaris individuals per a les persones usuàries i les entitats, així com un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha diverses taules de pícnic amb bancs sota els fruiters i ombra a l’estiu.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Més informació i recursos: https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/sembra-natura