Jardines de Can Castelló

Para evitar la propagación de la COVID-19, queda prohibido temporalmente acceder a los parques y utilizar los juegos infantiles entre las 20.00 y las 7.00 h.

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit accedir als parcs i jocs infantils a partir de les 20.00h

Situados en la antigua finca del doctor Josep Castelló i Galvany, se caracterizan por su elegancia y la variedad de especies que acogen.

Situados en la antigua finca del doctor Josep Castelló i Galvany, los jardines de Can Castelló se caracterizan por su elegancia y la variedad de especies que acogen.

Biodiversidad

La vegetació és important per la seva varietat d’espècies, la quantitat d’exemplars, l’edat i les dimensions. En destaquen les enormes palmeres de Canàries, les grans iuques, els castanyers d’Índies i els falsos pebroters. També s’hi troben notables exemplars de palmera datilera, i ressalten per la seva raresa els d’una planta crassa originària de Califòrnia. Dels arbustos, en destaquen els pitòspors i els baladres de gran grandària, els llorers que envolten el recinte i el marfull.

Paisajismo y diseño

Els de Can Castelló són uns jardins elegants i romàntics. En destaquen els parterres de formes irregulars, arrodonits, molt ben definits, densos i de gran bellesa paisatgística. Estan replets d’arbres i palmeres, la majoria de grandària i edat considerables, ja que es van plantar al començament del segle passat.

Si els bancs que hi ha als camins garanteixen el descans i la conversa, el mur que barra el jardí garanteix el silenci i la tranquil·litat.

Hi ha detalls en què mereix la pena fixar-se pel seu encant, com les petites canalitzacions excavades a banda i banda dels camins cobertes amb còdols de riu, que els emmarquen i permeten conduir l’aigua de pluja sense que erosioni els camins.

Arte y arquitectura

Aquests jardins es van crear per a la casa familiar dels Castelló, un edifici amb estructura de masia que va ser construït als anys trenta. Es tracta d’un gran casalot amb un disseny molt rural: una teulada de dos vessants, grans finestrals i balconades a la façana principal i finestres de mig punt a la façana lateral. És una de les poques masies que encara es conserven a Sant Gervasi, i actualment és un centre per a la gent gran (el Casal de Can Castelló).

Traductor de google :
Dirección:
Freixa, 56
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - Galvany
Código postal:
08021
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Public center

Horarios

Secciones de este equipamiento

Dirección
Freixa, 56

Teléfono

Información:
010

Comparte este contenido