Jardines de Sant Pau del Camp

Para evitar la propagación de la COVID-19, queda prohibido temporalmente acceder a los parques y utilizar los juegos infantiles entre las 20.00 y las 7.00 h.

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit accedir als parcs i jocs infantils a partir de les 20.00 h

Els jardins envolten el monestir romànic de Sant Pau del Camp, un dels tresors arquitectònics de Barcelona. Un espai renaturalitzat dins l’atapeïda trama urbana del barri del Raval.

Los amplios parterres de césped que forman una pequeña colina son los grandes protagonistas de estos jardines. Los jardines circunvalan el monasterio románico que les da el nombre, sin embargo, aunque el edificio está al nivel de la calle, el diseño del parque permite que el edificio se pueda contemplar desde la cima de la pequeña colina que corona el recinto. Entre los parterres hay caminos semicirculares excavados entre muros de media altura con poyos donde sentarse un rato.

Historia

No se sap exactament quan es va construir aquest monestir, però es va edificar als afores de la ciutat, entre els horts i els camps que envoltaven el recinte emmurallat de camí cap a la muntanya de Montjuïc.
La làpida funerària trobada al monestir l’any 1596 i que segellava la tomba del comte Guifré Borrell, fill de Guifré el Pilós, (mort l’any 911), fa pensar que en aquelles dates el monestir ja existia i que, si un membre de la casa comtal barcelonina hi era enterrat, volia dir que es tractava d’un lloc d’una importància notable. Fou un monestir benedictí fins que els monjos el van abandonar l’any 1835. L’any 1987 fou declarat Monument Nacional.

Biodiversidad

Hi destaquen els arbres que els ornamenten, sobretot les moreres (Morus alba), les tipuanes (Tipuana tipu) i els pollancres (Populus alba ‘Pyramidalis’). El turó acaba en una placeta ombrejada per tipuanes, un lloc privilegiat des del qual es pot veure com feinegen els usuaris que conreen l’hort urbà que hi ha en aquests jardins, just darrere el monestir. Al costat, en un gran espai de sauló protegit per àmplies capçades d’arbres d’ombra, s’ubiquen pistes de botxes i una àrea de joc infantil. Un mur, per on s’enfilen les buguenvíl·lies, tanca l’espai.

Arte y arquitectura

L’església de Sant Pau del Camp és d’una nau única amb planta de creu grega. Té tres absis i una cúpula amb transsepte. L’interior és cobert amb volta de canó. La portalada de l’església l’emmarquen dues columnes acabades en dos antics capitells visigòtics fets de marbre. Al timpà hi ha una imatge de Jesús envoltat dels apòstols Pere i Pau. També s’hi pot apreciar una inscripció que convida els visitants a entrar.
L’exterior de l’edifici està decorat amb llombardes ornamentades amb cares humanes, animals fantàstics i vegetals. El claustre, petit, és potser l’element més característic del monestir. Està situat al sud de l’església, de planta sensiblement quadrada. Té un pilar quadrat a cada angle i quatre pilars més entre aquests. Entre els pilars, hi ha parelles d’arcs suportats per columnes i capitells.
La característica principal del claustre la trobem en els arcs lobulats, no tots iguals, ja que n’hi ha de tres i de cinc lòbuls per cada arcada. Les columnes i els capitells no són unitaris, n’hi ha de dimensions diferents, i la decoració que presenten també varia molt: la major part vegetal, però també s’hi poden veure animals fantàstics.

Traductor de google :
Dirección:
Sant Pau, 99
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Horarios

Dirección
Sant Pau, 99

Teléfono

Información:
010

Comparte este contenido