Parque de la Creueta del Coll

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

La Creueta del Coll és un parc arrecerat, amb un gran estany que a l'estiu esdevé una piscina pública, una enorme plaça de 6.000 m2 i espais on descansar sota l'ombra de les acàcies. Ha esdevingut un dels llocs de trobada i de lleure més important per als veïns del barri.

La gran plaza, delimitada en parte por una pérgola y protegida al fondo por las paredes de lo que fue una pedrera, nos da la bienvenida si accedemos al espacio desde el paseo de la Mare de Déu del Coll.
Los caminos ascienden en medio de una vegetación frondosa de árboles y arbustos. Arriba de todo, ya en la parte forestal del parque, se llega a una zona de pícnic, adornada por el verdor de los pinos, en un lado, y la vegetación que ha ido creciendo y que colorea las paredes de la antigua pedrera del Coll, en el otro. La vista de la ciudad es espectacular.

Historia

El parc de la Creueta del Coll és fruit de l’aprofitament d’un espai que durant molts anys va estar dedicat a una activitat ben diferent de l’actual. Es tracta de l’antiga pedrera del Coll, situada a la falda d’un dels turons que configuren la part alta de Barcelona. Aquest origen és el que dóna caràcter i una forta personalitat a l’espai verd.

Biodiversidad

Juntament amb les acàcies que hi ha a les zones de repòs i la pineda i els arbustos mediterranis de la zona de pícnic, al parc de la Creueta del Coll destaquen les palmeres que viuen
a l’illeta que s’endinsa dins la làmina d’aigua del parc. Per la seva raresa, val la pena fixar-se en una palmera datilera (Phoenix dactylifera) amb dos estípits.

Arte y arquitectura

Si hi accedim per l’entrada principal −al passeig de la Mare de Déu del Coll, just al costat del carrer de Castellterçol− trobem un monòlit de ferro, alt i esvelt. Es tracta de Tòtem, d’Ellsworth Kelly.
Al fons de la piscina, en una làmina d’aigua a part molt més petita i una mica elevada, situada entre les parets de l’antiga pedrera i un muret de formigó, hi trobem un dels elements més preuats d’aquest parc, l’Elogi de l’aigua, una escultura colossal d’Eduardo Chillida feta amb formigó i d’un pes que supera les 50 tones. Suspesa damunt l’aigua, és sostinguda per quatre cables d’acer ancorats a la roca, la qual cosa confereix a l’enorme escultura la sensació d’una lleugeresa sorprenent.

Traductor de google :
Dirección:
Pg Mare de Déu del Coll, 77
Distrito:
Gràcia
Barrio:
el Coll
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Horarios

Accessos: Pg Mare de Déu del Coll.

- Dins del parc hi ha el llac de la Creueta del Coll.

Dirección
Pg Mare de Déu del Coll, 77

Teléfono

Tel.:
010

Comparte este contenido