El parque de las Aigües

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Aquest espai verd allunya sonorament i visualment una part dels habitatges del barri del Baix Guinardó del trànsit intens que suporta la plaça d'Alfons X el Savi.

Por su ubicación, constituye una isla montañosa con una estructura escalonada, con terrazas independientes que están separadas por muros de piedra y caminos. Cada una de estas terrazas tiene una función diferente.
Aunque la mayoría son zonas para estar y relajarse, con muchos bancos, también hay tres áreas de juegos infantiles, una pequeña pista polideportiva y otra de petanca, sin olvidar una zona de pícnic debidamente acotada y con sombra garantizada para el verano.

Historia

L’origen d’aquest parc, obert el 1978, són els jardins i vivers de la residència de la Companyia d’Aigües de Barcelona, construïda a finals del segle XIX. Va ser construït sobre la coberta de dos grans dipòsits d’aigües, juntament amb la residència de qui era el president de la companyia, que va voler un espai verd on convisquessin el jardí i l’agricultura.

Biodiversidad

Precisament pel seu origen capritxós, conté una gran varietat d’arbres fruiters, com ara tarongers (Citrus aurantium) i figueres (Ficus carica), excepcionals per l’edat i textura dels troncs. També destaquen les agrupacions de xiprers (Cupressus sempervirens), xiprers de Lambert (Cupressus macrocarpa) i de iuques (Yucca elephantipes), a més de llorers (Laurus nobilis) i un dels exemplars més grans de Barcelona de bellaombra (Phytolacca dioica).

Traductor de google :
Dirección:
Pl Alfons el Savi, 3
Distrito:
Horta-Guinardó
Barrio:
el Baix Guinardó
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Horarios

Secciones de este equipamiento

Dirección
Pl Alfons el Savi, 3

Teléfono

Tel.:
010

Comparte este contenido