Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Aquest web està en construcció, mentre el desenvolupem us convidem a consultar les pàgines del Centre d’Art i la Fàbrica de Creació, i també a seguir-nos a Instagram, Twitter i Facebook.

Foto: Marc Llibre

La nostra biblioteca infinita

En el marc de l’exposició La biblioteca infinita, oferim un cicle de cinc activitats, a cura d’Anna Pahissa, que tindran lloc a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació i a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

La biblioteca infinita és un projecte dels artistes Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer que consisteix en un arxiu de llibres expandit creat a partir de pàgines de diversos llibres trobats, que han estat enquadernats per crear-ne de nous. D’aquesta manera, aquests dos artistes utilitzen el suport i l’espai del llibre per poder desenvolupar el seu projecte, tant des del material des del qual parteixen –pàgines de llibres– com des del que generen: nous llibres, que alhora s’expandeixen i donen lloc a una instal·lació. El resultat és una col·lecció de col·leccions, que alhora pot ser inserida en una altra col·lecció: la biblioteca.

En aquest cicle de cinc activitats ens centrarem en aquest concepte de col·leccions de col·leccions, que ens farà posar la mirada en els llibres i en la biblioteca com a dispositius i espais de creació, així com en el potencial dels usuaris de les biblioteques, dels lectors, per esdevenir creadors.

Programa

El llibre d’artista

5 de setembre, de les 12 a les 13.30 h

Lloc: Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Sessió teòrica-pràctica en què ens centrarem en la relació entre la pràctica artística i els llibres, i més concretament en el concepte de llibre d’artista.

Visita a l’exposició La biblioteca infinita

12 de setembre, de les 12 a les 13.30 h

Lloc: Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Visita a l’exposició, que s’acabarà amb una conversa entre els membres del grup per intercanviar impressions sobre la mostra.

Taller sobre relats visuals i llibres de llibres

19 de setembre, de les 12 a les 13.30 h

Lloc: Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Taller pràctic en què cada participant podrà crear el seu propi llibre a partir de pàgines soltes d’altres llibres o publicacions.

Club de lectura

26 de setembre, de les 12 a les 13.30 h

Lloc: Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Sessió que es presenta com un club de lectura en què els participants podran compartir la seva experiència de lectura respecte als llibres que s’han seleccionat i lliurat el primer dia del cicle.

Les biblioteques fantàstiques

3 d’octubre, de les 12 a les 14 h

Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

Sessió teòrica-pràctica en què abordarem l’espai i el contingut de la biblioteca com a mapa i com a dispositiu creatiu i de construcció de relats.

Projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació (ICUB).

Places limitades. Cal inscripció prèvia (la inscripció és per a totes les sessions del curs).

El Centre d’Art inicia nova etapa amb les exposicions Succeeix cada dia, de Jordi Mitjà, i La biblioteca infinita, de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer

El dissabte 15 de febrer vam inaugurar nova etapa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. Un nou projecte que vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social.

Per celebrar-ho, es va posar una primera pedra simbòlica que va servir de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art: Succeeix cada dia, de Jordi Mitjà, i La biblioteca infinita, de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer.

A Succeeix cada dia, Jordi Mitjà ha revisat la seva carrera des d’una mirada actualitzada, és a dir, fent una selecció d’obra anterior a partir de la qual ha creat obra nova, recuperant i manipulant tècniques, objectes, imatges i sons d’allò més diversos. Per la seva banda, La biblioteca infinita és una col·laboració en marxa entre els artistes Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer, un arxiu de llibres en expansió, realitzat mitjançant la recombinació de pàgines de publicacions que van des de 1890 fins als anys vuitanta.

Tota la informació sobre les exposicions, a la pàgina web del Centre d’Art.

"La biblioteca infinita", Haris Epaminonda, Daniel Gustav Cramer, planta 2 (Foto: Eva Carasol)
"Succeeix cada dia", Jordi Mitjà, planta 1 (Foto: Eva Carasol)
"La biblioteca infinita", Haris Epaminonda, Daniel Gustav Cramer, planta 3 (Foto: Eva Carasol)
Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació.