Nova pedra del Centre d’Art Contemporani de Barcelona.
Inaugurem el 15 de febrer.

"Five pointed star and me" (Jordi Mitjà, 2010)

El dissabte 15 de febrer inaugurem nova etapa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. Un nou projecte que vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social.

Per celebrar-ho, es posarà una primera pedra simbòlica que servirà de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art: Succeeix cada dia, de Jordi Mitjà, i La biblioteca infinita, de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer.

Aquesta primera pedra ve de lluny. Tota capital cultural té el seu centre d’art, i Barcelona el tenia al final de la Rambla fins que el 2008 es replanteja el Centre d’Art Santa Mònica i es reubica la seva activitat al Canòdrom de la Meridiana, que el 2010 inaugura la que seria la seva primera i última exposició. Anys més tard se li assigna aquesta missió a la Fabra i Coats, que obre les seves portes el 2012 amb una programació de comissariats a curt termini i sense direcció, fins que al maig de 2019 guanya un concurs públic per cinc anys Joana Hurtado, l’actual directora.

Així, l’activitat de la primera pedra començarà a les 10:30h al Canòdrom (carrer Concepció Arenal, 165), i consistirà en una acció artística en la qual diversos alumnes dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera, del recinte de Fabra i Coats, transportaran de forma metafòrica aquesta primera pedra fins al Centre d’Art. I a partir de les 12h començarà la inauguració oficial amb obertura de portes a les exposicions.

Més informació a la pàgina web del Centre d’Art.

Book #19. Maurice Malingue et Andre Jardot. "La Peinture au Palais de Monaco". Les Documents d´Art, Monaco 1942
"Remunerar, dislèxia, croma" (Jordi Mitjà, 2017)
Book #29. Azevedo Neves. "A Mascara d´um Actor". "Cabeças d´Expressao". Paulino Ferreira 80, Rua Nova da Trinidade, 82, Lisboa 1914

Aquest web està en construcció, mentre el desenvolupem us convidem a consultar les pàgines del Centre d’Art i la Fàbrica de Creació, i també a seguir-nos a Instagram, Twitter i Facebook.

Fins ben aviat,

Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació.