Ja es coneixen les artistes seleccionades del Mater Art 2023

08/06/2023 - 12:53 h

Són Núria Nia i Arnau Rovira Vidal, Jésica Paola Rada i Charlotte Nordgren Sewell.

Mater Art és un programa de residència per a artistes, curadores o investigadores de l’art, de qualsevol disciplina, que maternen. L’organitza la cooperativa Base ò, amb el suport i la col·laboració de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). El seu objectiu és donar suport en el desenvolupament de les professionals, per ajudar a evitar l’estancament de les seves carreres durant el rol de cuidadores, especialment en la primera etapa, el moment de més codependència.

Després d’una convocatòria oberta per a l’edició que tindrà lloc els mesos d’octubre i novembre a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, s’han fet públiques les persones que s’acolliran, junt amb les corresponents criatures. Són: Núria Nia i Arnau Rovira Vidal, Jésica Paola Rada i Charlotte Nordgren Sewell.

Núria Nia fa investigació, videoart i altres formats entorn els cossos digitals, la pantalla-cos, l’arxiu i el cos i la representació humana en entorns digitals. Arnau Rovira, la seva parella, és fotògraf. En Guim, el seu fill, té 8 mesos.

Charlotte Nordgren Sewell és una artista plàstica que en l’actualitat treballa al projecte “BEARmOTHER”. En Maicon, la seva parella, també és artista plàstic, i el fill de tots dos, en Zack, té 18 mesos.

I Jésica Paola Rada és doctora en química i escriptora. La seva parella és músic i comparteixen un projecte de narrativa, tot i que el projecte que desenvoluparà durant la seva residència a la fàbrica és un altre, una novel·la, titulada Grávida, que aborda els temes de la maternitat, la desprotecció infantil i la violència de gènere a Amèrica Llatina.

A Mater Art, els i les professionals seleccionades treballaran individualment en els seus projectes i podran tenir amb elles les seves criatures, en un espai segur de cures. La integració de l’espai de cures infantils a la zona de treball està dissenyat per Roberta Genova, del projecte Prohibit No Tocar, especialitzada en pedagogia, art i disseny d’espais museístics per a la infància.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!