Marató de trenta accions a càrrec de seixanta artistes al Seismes 2023

14/11/2023 - 16:48 h

La festa dels residents tindrà lloc dissabte 2 de desembre amb el lema 'Suggeriments per a un cos'.

La festa oberta d’artistes residents a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, el Seismes, ja té data i lema per a la seva edició de 2023: es farà dissabte 2 de desembre, coincidint amb el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Andreu, i amb el leitmotivSuggeriments per a un cos“. Hi participaran uns 60 artistes que, al llarg d’un vespre, oferiran una marató de  30 accions artístiques de tot tipus: performances, concerts, accions escèniques, djs, converses, instal·lacions, vídeo, spoken words i jam sessions.  

Al Seismes —que se celebra anualment i enguany arriba a la 7a edició— els artistes residents conviden al públic a endinsar-se en el seu món suggeridor amb la presentació dels seus treballs artístics. L’esdeveniment funciona com un gran happening col·lectiu que, dissenyat de manera participada pels residents, fa descobrir racons de la fàbrica al veïnat de la ciutat a través d’accions artístiques úniques. Els artistes participants no treballen junts de manera habitual, i mostraran projectes site specific desenvolupats per a l’ocasió.

Algunes de les propostes 

L’organització ja ha avançat algunes de les accions artístiques que es podran seguir. Així per exemple, hi haurà un recorregut de flamenc participatiu de l’artista Esther Solé en col·laboració amb el Laboratorio de investigación desde el Flamenco i el músic Josué Coloma; una jam electrònica improvisada sobre el caos i l’escolta amb una dotzena de músics, escriptors i performers liderada per Sincro; un B2B sensorial travessat per les corporalitats sonores de les djs TWIN i Gigi Morralla; una experiència auditiva i matèrica de Luis Tabuenca i el col·lectiu suís UMS’n JIP; una apropiació artística a través de la performance amb Lara Martínez, Laura Paz Muñoz, Tatiana Donoso i Mariana Orantes; o una videoinstal·lació sobre l’erotisme a través de la pell d’Úrsula San Cristóbal.

Tot això serà a la tarda, mentre que al matí, a partir de les 11 h, la plaça Comerç de Sant Andreu acollirà un programa de Ràdio Fabra Magazine especial sobre Seismes amb l’actuació en directe d’algunes de les artistes participants.

Seismes 2023 és un projecte dissenyat entre les residents i col·lectius de la fàbrica de creació amb l’escenografia d’Irene Valiente i Iñaqui SanJuan, la mediació d’Irati Irulegui (Idensitat), Alice Sewell i Christian Len i textos d’Iván Maestre, en col·laboració amb Matias Lo Cascio. La mostra oberta ha estat coordinada des de The Good Good, plataforma de programació, producció i comunicació de projectes culturals de música i arts contemporànies.

Participants de la 7a edició

Adrià Bravo, Adriana Civit + Maria S. Poncela, Ágatha Belocchio, Allison Danielle Brown, Blood Quartet Ensemble, Catalina del Castillo, Col·lectiu PARAPENTE (Laura Maure, Hansel Nezza, Dèlia Español, Rober Martinez i l’Iñaqui Sanjuan), Daniel Verín, Empty 6 Pack, Explica Dansa, Esther Solé + Laboratorio de investigación desde el flamenco, Eva Parey, Iván Maestre, Josué Coloma y La Sala de Escritores, Juli Moras, Júlia Torres, Julio César Palacio, La Mercería de Radio pArty, La Selva, Lara Martínez, Laura Maure, Laura Paz Muñoz, Livemedia, Lourdes Peñaranda, Low Haze, Luis Tabuenca + UMS’n JIP, Mabel Llevat, Mar Sala, Mariana Orantes, Matías Lo Cascio, Nuris Blu, Ominira, Sincro, Tatiana Donoso, Teleduca, Twin + Gigi Morralla, Úrsula San Cristóbal.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!