dijous, 24 setembre, 2020 - 17:00 a diumenge, 27 setembre, 2020 - 22:30

El festival BAM Cultura Viva s’adapta al nou context en la quarta edició, que es durà a terme els dies 24, 26 i 27 de setembre a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, així com en altres espais del recinte de Fabra i Coats, en el marc de les activitats musicals programades per la Mercè 2020. Enguany es podrà gaudir d’una vintena de propostes artístiques de proximitat, en un espai amable i relaxat, com sempre per a tots els públics i tots els gustos, amb replantejament d’espais i un aforament més reduit per tal de complir amb tots els protocols marcats per la covid-19.

L’edició 2020 del BAM Cultura Viva inclou l’actuació del nostre resident VISE juntament amb la banda PIVOT, els quals oferiran un concert en què la música electrònica es trobarà amb la percussió llatina i l’africana. També hi participaran els següents músics i grups: Maat, Pieces ZX, Bounties, Linalab & NotMe, Bichos do Brasil, Jorge da Rocha, SAffrAn!, Bren, Las Ninyas del Corro, Indee Stylah, el showcase de Sunkusi, DANI, Juliette Robles, Sones de Marimba, Hamsa Hamsa, Banana Sound Cartel, Mancha ‘E Plátano i Manglar. En aquest enllaç teniu informació detallada sobre cada banda.

Durant tota la tarda de dissabte, a més, es podrà passejar per la Fira del Disc Independent, que un cop més reunirà segells independents i de proximitat. En l’esdeveniment tampoc no hi podia faltar Ràdio Fabra, que emetrà programes en directe des del bell mig de la Fira del Disc. Hi participaran diferents programes de l’emissora i es podran escoltar en directe els concerts, entrevistes als artistes a peu d’escenari i debats amb les associacions musicals, els segells discogràfics i totes les veus que donen vida al BAM Cultura Viva.

I és que l’esdeveniment ofereix una programació que, des de fa quatre anys, i a diferència d’altres propostes, es concreta conjuntament des d’un entorn extens de gent i agrupacions, que es va ampliant i reforçant amb el temps, format pels col·lectius residents a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació Quesoni, The Good Good i Pedra, així com l’Ateneu L’Harmonia (al mateix recinte de Fabra i Coats, i on també s’oferiran diversos concerts), Alterevents, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Indigestió, Llobregat Block Party, Quepo i altres persones a títol individual.

Com cada any, la programació s’ha construït a partir d’una convocatòria oberta que aquest cop va coincidir amb el principi del confinament, i on es van rebre gairebé cinc-centes propostes connectades amb la música. Una comissió, formada per membres del Plenari del BAM Cultura Viva, va fer una escolta activa de totes les propostes i es va reunir de manera telemàtica per debatre i donar forma al cartell definitiu de l’edició d’enguany. A la comissió s’hi han sumat persones de perfils i experiències diverses per guanyar en riquesa de punts de vista.

L’Espai BAM Cultura Viva vol generar un context participatiu de festa major en què la diversitat sigui una de les protagonistes principals. L’edició d’enguany inclou projectes musicals que van des del pop fins a la música urbana i la world music, tot plegat amanit amb apunts de jazz i experimental. Enguany es destaca la proximitat de les bandes i les propostes musicals que, en molts casos, impulsen teixits associatius i comunitaris.

Teniu informació més detallada del BAM Cultura Viva 2020 a la seva pàgina web.

Enguany, per assistir als concerts, caldrà realitzar reserva en línia a través del web de La Mercè 2020. La reserva per als concerts del BAM Cultura Viva es podrà fer a partir del dia 8 de setembre. Més informació, aquí.

VISE, Las Ninyas del Corro, Juliette Robles, Pieces ZX