diumenge, 10 febrer, 2019 - 11:30 a 14:00

El col·lectiu Duae, fundat per les artistes Silvia Campidelli i Luna Coppola (residents a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació), està al darrera de l’exposició Besòs: A Noble Ecosystem, que es podrà visitar a l’Espai Zero entre els dies 24 de gener i 3 de març de 2019. A banda de la pròpia mostra (aquí en teniu la informació), es duran a terme dues activitats relacionades, amb la intenció de crear un atles col·lectiu del riu Besòs en el qual la sostenibilitat urbana, la connexió riu-ciutat i el medi ambient en siguin els eixos principals.

Aquesta activitat consta d’una xerrada i una visita guiada familiar que es duran a terme el diumenge 10 de febrer a l’Espai Zero entre les 11:30 i les 14 hores.

El dehalogenimonas és un microbi del Besòs que respira contaminació. Habitualment associem els microbis a malalties. Ara bé, molts d’aquests organismes són indispensables per a la nostra vida: ens alimentem de productes que fabriquem a partir dels seus enzims i respirem l’oxigen que produeixen, per exemple. En aquest taller/xerrada, els participants s’endinsaran en aquest món dels microbis “benignes”, i en particular en un bacteri obtingut del riu Besòs que es pot utilitzar per netejar certs aqüífers contaminats per l’activitat industrial. Aquest dia estarà dedicat a les famílies, i els més petits seran els protagonistes de la visita. El col·lectiu Duae explicarà el projecte i guiarà els nens i nenes en un viatge cap a al ciència, l’art i el medi ambient a través d’una xerrada i un taller amb el professor Ernest Marco-Urrea i la investigadora Alba Trueba Santiso. Els infants seran convidats a dibuixar i construir la seva pròpia visió del bacteri. Les obres seran exposades al llarg de tota la mostra.

La segona activitat tindrà lloc el dia 23/02. La podeu consultar aquí.