dissabte, 23 febrer, 2019 - 11:30 a 14:00

El col·lectiu Duae, fundat per les artistes Silvia Campidelli i Luna Coppola (residents a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació), està al darrera de l’exposició Besòs: A Noble Ecosystem, que es podrà visitar a l’Espai Zero entre els dies 24 de gener i 3 de març de 2019. A banda de la pròpia mostra (aquí en teniu la informació), es duran a terme dues activitats relacionades, amb la intenció de crear un atles col·lectiu del riu Besòs en el qual la sostenibilitat urbana, la connexió riu-ciutat i el medi ambient en siguin els eixos principals.

El taller Riu Besòs: una membrana de la ciutat està coordinat en col·laboració amb els estudiants de l’assignatura Urbanística II del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ETSAB, que al llarg de l’exposició faran una anàlisi detallada de l’entorn urbà del riu Besòs, a través d’una sèrie de sis plànols a escala 1:4000. Durant el taller, els estudiants, juntament amb el col·lectiu Duae, guiaran els participants en una reinterpretació d’aquests plànols que pretén posar en relleu les singularitats i el paper de l’àmbit construït valorant els teixits residencials i industrials, les dotacions i equipaments, els espais lliures i la jerarquia viària i les seves infraestructures. Aquesta aportació ha de permetre entendre la forma d’aquest territori i ha d’ajudar a establir criteris d’intervenció per millorar la qualitat de vida d’aquest entorn urbà. El resultat del taller formarà part de l’exposició.

Aquest taller està dirigit a grups intergeneracionals i té lloc el dissabte 23 de febrer d’11:30 a 14 hores a l’Espai Zero.

Visita guiada oberta a tothom d'11:30 a 12:30 h. Taller de 12:30 a 14 h (pel qual és necessària la inscripció prèvia a centredart@bcn.cat).