dimarts, 12 novembre, 2019 - 19:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona presenta, dins l’edició 2019 del Festival LOOP Barcelona, l’exposició Un dia em vaig creuar amb un meteorit, la qual recull els treballs de vuit artistes que utilitzen l’espai còsmic com a filtre per representar els desitjos humans, la vida a la Terra i el coneixement. La mostra tindrà lloc a la Planta 1 del Centre d’Art entre els dies 13 de novembre de 2019 i 19 de gener de 2020, i s’inaugurarà el dimarts 12 de novembre a les 19h.

S’inclouran obres de diferents formats a càrrec dels artistes Regina de Miguel, Irene Grau, Abel Jaramillo, Julia Llerena Iñesta, María Molina Peiró, Francisco Navarrete Sitja, Belén Rodríguez i Pedro Torres. Totes elles, reduint l’aparent distància entre l’univers i la quotidianitat. Com si un dia, caminant pel carrer, ens creuessim amb un meteorit.

La mostra, a més, comptarà amb tres activitats associades a càrrec de l’artista Cris Blanco i les comissàries i investigadores Núria Gómez Gabriel i Alexandra Laudo. La primera serà The Case for Letting the Stars Determine Who I Date (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem) (29/11 a les 19h), una lectura audiovisual de Núria Gómez Gabriel sobre la transformació de les nostres relacions afectives després de la introducció de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial. 

La segona és Com observar un cel nocturn (12/12 a les 19h), una conferència performativa en què Alexandra Laudo posa en relació fenòmens astronòmics i moments destacats de la història de l’astronomia -i, en particular, del que històricament va ser un dels observatoris astronòmics més importants d’Europa, l’antic Calton Hill Observatory d’Edimburg- amb reflexions filosòfiques sobre la nit, la foscor i les nostres formes de veure.

La tercera, per últim, porta per títol Ciència-ficció (14/01 a les 19h). Es tracta d’una performance de Cris Blanco que comença com una recerca basada en teories científiques sobre l’infinitament gran i l’infinitament petit, i es proposa com un acostament a la ciència “per part d’una ment poc científica”.

Amb el comissariat de Carolina Ciuti, aquest projecte és produït per LOOP Barcelona i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

Teniu més informació sobre l’exposició a la pàgina web del Centre d’Art.