dijous, 14 febrer, 2019 - 19:00

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats presenta l’exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell de la mà). Un projecte sobre l’amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès, que transita pels diferents problemes del pensament amorós.

Aquest projecte de Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) sobre l’amor a Sèrbia va començar quan feia una investigació sobre la veritat a Caracas el 2011. Iniciava aleshores la Trilogia dels conceptes deixalla, llargues investigacions de vida al voltant del qüestionat prestigi polític de conceptes com la veritat, l’amor o el treball.

Algú li va narrar la història d’Eros, fill de Penia, l’amor fill de la pobresa, una captaire. Molt aviat, aquesta precarietat de l’amor ressonaria molt més enllà de la precarietat material: l’amor com un concepte deixalla permetia obrir la pregunta de tot allò que no compta, es menysté o no val prou en l’imaginari comú entorn de l’amor amb efectes en les nostres vides.

Quin pensament amorós hem incorporat, qui l’explota i qui n’abusa? Quines desigualtats genera, quina manca de reconeixement arrossega? Per tot això, aquest amor deixalla és avui un amor que cal reciclar, descolonitzar, reencarnar, i del qual només podem fer-nos càrrec col·lectivament. I potser per això en aquesta exposició, tant les fotografies on veiem mans que sostenen objectes que semblen de poc valor, com en la pel·lícula-conversa, on sembla que només parlin dues persones, hi parlen moltes veus i des de llocs diferents: la guerra dels Balcans, la propietat col·lectiva i la transició capitalista, la crítica de l’amor romàntic, el llegat anarquista i l’antropologia feminista, la psicoanàlisi, la condició dels estrangers i la tragèdia dels refugiats, o la pràctica artística que treballa des de tot allò que no sap, com una mica d’aigua al palmell de la mà.

Dates: del 15 de febrer al 28 d'abril de 2019 
Inauguració: dijous 14 de febrer, a les 19 h
Lloc: Planta 3

Visites guiades tots els dissabtes a les 18 h i els diumenges a les 12.30 h.

Entrada gratuïta.

Al llarg de l’exposició tindrà lloc el seminari Amor per a què? Canviar l’amor per canviar-ho tot? El seminari és gratuït, amb places limitades. Les sessions tindran lloc dins de l'espai expositiu i, puntualment, a la Filmoteca de Catalunya. La inscripció al seminari és obligatòria, amb l'opció d'inscriure's al seminari complet o a sessions individuals.

Inscripcions a centredart@bcn.cat.