dijous, 11 març, 2021 - 19:00 a diumenge, 14 març, 2021 - 20:00

De l'11 al 14 de març, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació se suma a la Quinzena de la Dansa Metropolitana, a través del programa Filatures, amb 'Artificios y Leopardos' de Mercedes Pedroche. 

Artificios y Leopardos

El programa Filatures, que forma part de Dansa Metropolitana, neix per a establir connexions entre les ciutats i el seu passat industrial a través de la mirada de la dansa. Es tracta d’una programació d'espectacles, presentats en espais rehabilitats del patrimoni industrial, que propicien la trobada amb públic de tota mena. Una xarxa de fils creatius que elaborin un teixit cultural, vinculat a un passat comú del patrimoni industrial, especialment del món tèxtil.

En aquest context, 'Artificios y Leopardos' és una experiència escènica híbrida creada per Mercedes Pedroche que transita entre el teatre i la dansa, on, mitjançant un dispositiu iteratiu, una dona canalitza un experiment col·lectiu sobre la llibertat. 

Una dona, travessada pel Sísif absurd de Camus, viu atrapada en una experiència cíclica que l'ha portat a un punt mort. Deambula solitària com una lleoparda engabiada, negant credos i ramats. Conscient de la seva vulnerabilitat, rastreja en el seu fracàs l'impuls vital que li permeti viure al marge dels decorats i les creences fictícies que imposa l'engranatge social. Mitjançant un dispositiu iteratiu la dona canalitza un experiment col·lectiu sobre la llibertat. 

Mercedes Pedroche porta des de l'any 2005 dedicada a la creació independent. Actualment el seu llenguatge escènic es mou en un territori fronterer entre la dansa i el teatre, on la realitat es converteix en ficció i l'espectador en partícip actiu de l'esdeveniment escènic, compartint en l'escena interrogants que reflexionen sobre les motivacions de l'ésser humà en el seu context social. 

La companyia oferirà un col·loqui postfunció el 13 de març.