dimarts, 16 febrer, 2021 - 09:00

L’Associació d'audiovisual i educació Nadir, resident de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, dins del projecte 'Estem rodant', organitza el proper 16 de febrer al nostre centre el ’Taller de Departaments de Cinema’, un workshop adreçat a estudiants de secundària que té com objectiu introduir el cinema a les aules, amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Aclam Photo & Video i l’actor Jordi Vilches. Els alumnes descobriran d’una manera pràctica quins són els diferents departaments d'un equip de rodatge (caracterització, càmera, so, direcció…) i realitzaran el seu propi projecte audiovisual.

Actualment, el projecte es desenvolupa en centres de tres districtes diferents de Barcelona: Sant Andreu, Sant Martí i Sants - Montjuïc. El taller consta de 10 sessions, durant les quals els participants s’endinsen en el llenguatge audiovisual i les eines de creació necessàries per realitzar el seu propi curtmetratge. En finalitzar, i havent experimentat cadascuna de les tasques, els estudiants dels instituts participants (en aquesta edició, Lluís Vives, Salvador Espriu i l'Escola l’Esperança) s’organitzaran per rodar el seu propi curtmetratge de manera col·laborativa. 

Els rodatges es faran al mateix entorn dels centres educatius. A final de curs, quan tots els centres hagin finalitzat, s’organitzarà un visionat conjunt de les pel·lícules resultants, si les mesures adoptades per pal·liar la crisi sanitària ho permeten.

Taller 'Estem rodant' a la Fabra