diumenge, 16 gener, 2022 - 12:00

La Fàbrica de Creació organitza una visita guiada gratuïta el primer i tercer diumenge de cada mes, sempre a les 12h, per tal d’oferir al públic l'oportunitat de conèixer l'equipament per dins. Amb aquest itinerari el visitant podrà comprovar de primera mà què fan els artistes residents a l’edifici i descobrir tot tipus de curiositats i detalls històrics i arquitectònics de l’antiga fàbrica de fils i teixits, una icona del patrimoni industrial barceloní.

El recorregut s’inicia a la planta baixa, just a l’accés a la Fàbrica, on es posa el públic en context i es resumeix la història de la nau: des de la seva construcció, entre 1910 i 1920, fins a la seva reconversió en fàbrica de creació l’any 2008, dins el programa Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Fabra i Coats fou una de les fàbriques pioneres de fils i teixits a Catalunya, sorgida al segle XIX, amb un 80% de dones en la seva plantilla, i amb el complex industrial de Sant Andreu com una de les seves seus principals.

La visita continua a la primera i a la segona planta, on es troben actualment els bucs i sales d’assaig dels artistes residents. La Fàbrica acull una cinquantena de projectes artístics, a més d’una vintena de propostes culturals de viver. Per l’espai han passat noms com Rosalía, Mishima, Fermín Muguruza, Za! o la companyia de dansa La Veronal, entre molts altres. Aquí, a més, el públic pot veure diversos objectes que encara es conserven de l’antiga fàbrica.

Finalment, s’accedeix a la tercera planta, on s’ubiquen les sales d’assaig de més dimensió, i que s’acostumen a utilitzar per a assajos de peces escèniques com ara obres de teatre, espectacles de dansa o performances diverses. A la mateixa planta hi ha una gran sala, actualment en desús, que encara es manté com quan la fàbrica de fils i teixits va tancar. La visita acaba de nou a la planta baixa, on s’accedeix a les sales polivalents, seu de diversos esdeveniments com actuacions musicals, festivals, fires i fins i tot escenari de rodatges audiovisuals.

L’aforament de les visites és limitat i precisa d’inscripció prèvia mitjançant un formulari.
INSCRIU-TE AQUÍ