Acollim 'Catalunya freestyle', la primera competició de rap improvisat en català

06/02/2024 - 20:24 h

Se celebrarà dissabte 17 de febrer i el jurat estarà format per Valtonyc, Still ill, Soen, Noult i Sarita.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació serà l’escenari de la primera batalla de freestyle (improvisació de rap) en català. Organitzat per l’Associació Cultural Llobregat Block Party —residents a la Fabra—, Gold Battle i el col·lectiu Raplegats, tindrà lloc dissabte 17 de febrer a partir de les 17 h. Una hora abans s’obriran les inscripcions —gratis— per a qui vulgui participar-hi.

La batalla comptarà amb un jurat format per grans figures del rap en català, com són Valtonyc i Still in (Lágrimas de Sangre), i noms de gran reconeixement en l’escena de les batalles de freestyle, com és el cas de Soen, Noult i Sarita. Presentaran i conduiran l’acte Markus FM, Mt. Black i l’Alexandra. Les persones encarregades de posar les bases instrumentals sobre les quals rapejaran els participants seran DJ Fat Chets i Dj Alar, acompanyats pel col·lectiu de beatboxers BeatCat.

Aquest acte pioner té el suport de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i la Fundació Carulla, i la col·laboració de Versemblants, Rattio i Gamesportslectronics, l’únic canal de Twitch en català verificat per la plataforma, i que s’encarregarà d’emetre en directe l’esdeveniment.

Projecte d’inserció social

La batalla de freestyle del 17 de febrer suposarà la culminació d’un camí iniciat el 2021 amb les primeres trobades d’improvisadors en català organitzades per Raplegats. Van prendre més volada quan la competició Gold Battle i l’Associació Cultural Llobregat Block Party van guanyar els Premis Lluís Carulla 2022 a la Millor Idea, guardó que atorga la Fundació Carulla, pel seu projecte conjunt Perifèria Gold Battle. Es tracta d’un un projecte d’inserció social que utilitza el rap en català i la cultura urbana per connectar joves, promoure la inclusió femenina i la llengua catalana.

L’any passat, aquestes entitats van impulsar diferents proves pilot de batalles de rap en català a mode de tastets en diversos espais de l’àrea metropolitana de Barcelona. La proposta va tenir una gran rebuda, especialment per part del jovent, amb més de 450 participants rapejant i 3.400 assistents sumant les diferents proves pilot.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!