Arriba la 5a edició d'ECOSS, ecosistemes de l'inesperat

03/10/2022 - 18:10 h

Minifestival de temàtiques mediambientals i feminismes que es farà a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació del 25 al 28 d'octubre.

Els residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació Kònic Lab ja tenen a punt una nova edició, la que fa cinc, del minifestival ECOSS, ecosistemes de l’inesperat. Es farà del 25 al 28 d’octubre a la Fabra, amb una programació que inclou formació, debats i exhibicions d’art que gravitaran entorn de la natura, la ciència, la tecnologia i la societat, tot des d’una perspectiva feminista.

Natura i feminismes

ECOSS inclourà unes jornades de pensament, crítica i periodisme entorn de conceptes i aportacions del feminisme weird i l’ecofeminisme, amb el títol Colonialismes Desbordats. Al llarg de quatre tardes, les periodistes, crítiques i investigadores Paula López Montero, Elisa McCausland i Diego Salgado descriuran les aportacions del feminisme weird, a través del qual s’amplien les perspectives habituals de l’activisme feminista mitjançant l’exploració de manifestacions gràfiques, audiovisuals i musicals marcades per l’estranyesa vers allò consensuat com a real. Les jornades es faran de 18 a 20 h i la participació serà en línia amb
aforament limitat i inscripció prèvia.

Producció experimental, arts en viu i espectacles

El minifestival tindrà, els dies 27 i 28, la participació de les artistes Joana Moher, Sandra Julve i Paula Vicente Puiggròs, que compartiran amb el públic les seves instal·lacions, una intersecció entre art, ciència i tecnologia. D’altra banda, dijous 27 a les 20 h la companyia Kònic Thtr posarà en escena les seves Intel·ligències múltiples AV Live, una proposta que relaciona ciència, tecnologia i societat en format de concert audiovisual i dansa generades en directe. També presentarà el videojoc INMINEXO, que Kònic Lab ha desenvolupat específicament per a aquest projecte.

El mateix dia 27 a les 21 h Nad Spiro presentarà el seu últim projecte sonor, L’Important. La
veterana Rosa Arruti, que té una àmplia i reconeguda trajectòria d’avantguarda
musical des de fa més de vint anys, estarà acompanyada en aquesta ocasió pels visuals d’Aurora Gasull. I divendres 28 a les 20.30 h Adriana Reyes compartirà amb el públic Coreografías Selváticas, un espectacle inter-espècies que posa en escena la comunicació entre les plantes, l’artista i el públic.

Aquesta 5a edició d’ECOSS combinarà la programació presencial i en línia, i l’entrada és lliure. Trobareu més informació del festival en aquest enllaç.

A la imatge, el projecte que presentarà Nad Spiro.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!