Com s’ha fet la imatge gràfica del Seismes 2022?

03/11/2022 - 17:15 h

El seu autor, el resident Chuso Ordi, s’ha inspirat en els finestrals de la Fabra i Coats i ha jugat amb la llum solar.

“Tenia clar que la imatge final havia de sortir directament del sol”, ens explica Chuso Ordi, artista resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i autor de la imatge gràfica del Seismes 2022, una gran performance participativa ideada pels artistes de la Fabra i oberta a tothom. La creació de la imatge gràfica també forma part d’aquest procés participatiu.

Es dona el cas que Ordi ja va ser l’encarregat de crear el cartell de la festa d’inauguració de la Fàbrica de Creació al 2012, ara fa deu anys, i com que aquesta edició del Seismes també celebra el desè aniversari del centre, l’artista ha volgut lligar les dues imatges: “En aquella ocasió era llum que sortia de la fàbrica, i ara és llum que hi entra a través d’una de les finestres”, diu Ordi. A més a més, com que el lema del Seismes 2022 és “De sol a sol”, tot encaixa a la perfecció.

Per aconseguir l’efecte desitjat, l’autor  va fer el dibuix i les lletres amb una matriu sobre una planxa aplicant la tècnica de l’encunyat. Després, va situar la placa resultant al contrallum, per deixar passar la llum solar natural i obtenir així l’efecte, el raig solar que es deixa veure entre els arcs de la finestra. “Vaig fer proves amb altres imatges, però eren massa narratives. L’escollida és la més abstracta, tot i que qui conegui la fàbrica pot relacionar-la fàcilment amb les finestres que hi ha a la part de l’antiga caldera”. La idea d’usar la imatge d’una finestra la va tenir mentre era en una reunió amb altres residents preparant el Seismes. “Tenia la finestra al davant, l’anava mirant i veient com hi tocava el sol. Era com si m’estigués cridant per fer-ne el disseny”, explica Chuso Ordi.

El vídeo promocional de l’esdeveniment també juga amb els mateixos dissenys, materials i metodologies, si bé en aquest cas l’artista va haver d’usar llanternes per aconseguir l’efecte desitjat, les llampades que entren pel gran finestral.

Tota la informació sobre el Seismes 2022 en aquest enllaç.

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!