El 'Feedback' mostra els treballs de Kònic Lab i de Joana Dark

01/02/2023 - 15:56 h

Presentaran, respectivament, 'INMINEXO', un videojoc en un entorn digital 3D i interactiu, i 'La Lireta', amb cançons que deixen constància del costumisme del segle passat portades als sons actuals.

Nova sessió de la mostra “Feedback“. Serà divendres 3 de febrer a partir de les 19 h, i en aquesta ocasió intervindran els residents Kònic Lab i Joana Dark. L’entrada és lliure, i el públic assistent, com a totes les sessions d’aquest cicle, podrà participar acabades les actuacions en un col·loqui en què podrà fer arribar als creadors les seves opinions i impressions. Presentarà i moderarà l’acte Manuel Pérez, crític d’El Periódico de Catalunya i director de la revista Entreacte.

Kònic Lab oferirà una presentació performativa sonovisual del projecte de realitat virtual “INMINEXO“. Es tracta d’un videojoc en un entorn digital 3D i interactiu, que permet al públic obtenir la sensació immersiva a través de la navegació virtual, des d’una experiència conduïda a temps real per les persones actuants i/o audiència (quan es presenta com a projecte escènic), o bé per una o dues persones de l’audiència (quan es presenta com a projecte expositiu). És una proposta conceptual amb una temàtica mediambiental per reflexionar sobre com els humans es relacionen amb el seu entorn urbà i natural. Aquesta creació forma part del projecte artístic Intel·ligències múltiples In_Exo Corpòries de la Companyia Intermèdia Kònic Thtr i producció de l’Associació KONICLAB. Té la col·laboració del Mercat de les Flors, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i l’ENTI, Escola de Noves Tecnologies Interactives de Barcelona de la Universitat de Barcelona. També el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Joana Dark és un projecte musical que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que varen deixar constància del costumisme i les tradicions del segle passat. Mitjançant la recuperació de textos antics es cerca la reflexió sobre les arrels rurals de les nostres costums actuals, així com l’anàlisi del seu present, sempre des de la visió de la dona. Joana Dark busca acostar aquestes melodies tradicionals al públic actual i experimentar amb elles, fent-ne una reinterpretació adaptada al context sonor contemporani, tenint-hi especial pes la música electrònica. Així mateix, la veu esdevé l’eix principal com a comunicador, de la mateixa manera que ho era durant l’època de tradició oral. La reivindicació de l’apropiació de la veu, concretament la veu femenina, per a comunicar el propi pensament. És un iniciativa començada per Ariadna Rulló, i que ja ha quedat reflectida en un primer EP, titulat La Lireta i publicat l’any passat.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!