El festival DAU arriba a la 12a edició posant el focus en els jocs creats per dones

27/10/2023 - 13:00 h

El recinte de la Fabra i Coats acollirà el cap de setmana del 17 al 19 de novembre, la 12a edició del festival del joc DAU amb moltes novetats.

El recinte de la Fabra i Coats acollirà el cap de setmana del 17 al 19 de novembre, la 12a edició del festival del joc DAU. La iniciativa impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona, compta amb la direcció de l’Oriol Crespo.

Enguany, el festival posa especial atenció a la reivindicació del paper de les dones en un àmbit de la cultura on no sempre han tingut el reconeixement i el prestigi que les pertoca.

Per primer cop, el cartell del festival és obra d’una il·lustradora, la Natàlia Romero, creadora conceptual en dues dimensions i amb una àmplia experiència en el món del joc de taula i en el videojoc. A més del cartell, les autores tindran una presència destacada en la programació.

El festival DAU va néixer amb l’objectiu de fer valdre el paper cultural i socialitzador del joc, que fomenta noves maneres de pensar, interactuar i aprendre. Joc de rol, jocs històrics, jocs tradicionals… tots hi tenen cabuda.

En cada nova edició es posa de manifest la seva capacitat d’atracció entre públics de totes les edats, que hi poden descobrir les propostes de les editorials especialitzades o jugar amb alguns dels clàssics.

Què s’hi trobarà en la programació de la 12a edició?

La programació s’organitza en diferents seccions:

Gran Dau: es proposa als assistents seure en alguna de les taules on, de manera lliure o guiada, poden mesurar forces amb jugadors coneguts o desconeguts.

Dauet: espai destinat als més petits per descobrir i aprendre amb els jocs infantils de 3 a 10 anys.

Dau de nit: ofereix la possibilitat d’allargar la partida als jugadors, més competitius, el divendres 17 i el dissabte 18 de 22h a 6h de la matinada.

Dau expert i Dau històric: recull prototips de jocs, aptes per a jugadors de llarg recorregut.

Dau dels autors, novetat d’enguany. S’hi trobarà una dotzena de creadors presentant els seus treballs en públic i convidant a jugar-hi.

Més activitats

Abans de començar-hi la partida a la Fabra i Coats, divendres 17 se celebrarà al SAT! Sant Andreu Teatre la gala de lliurament dels premis DAU que reconeix a autors nous i també a autors consagrats: millor autor/a de l’any, millor autor/a novells de l’any, millor il·lustrador/a de l’any i a una personalitat que hagi dedicat tota la vida als jocs. A més una nova personalitat històrica s’afegirà al Saló del Prestigi del Dau Barcelona, format per persones que han destacat per la divulgació, l’estudi o la creació de jocs.

Durant tot el mes de novembre, els centres cívics de Barcelona acullen tota mena d’activitats relacions amb el festival en què es coneix com a Dau als barris. I s’ofereix als centres educatius, al Dau a l’escola un ampli programa que inclou des d’entreteniments mil·lenaris fins a jocs amb elements matemàtics.

Novetats d’aquesta edició

Enguany s’ha posat molta cura en els aspectes organitzatius per millorar l’experiència del públic i fer-la més còmoda. Totes les activitats són gratuïtes, es recupera l’horari continuat (dissabte i diumenge de 10h a 20h) després de la pandèmia. A més, s’estrena un nou servei de restauració, amb food trucks distribuïts pel recinte.

Més informació a la web del Festival DAU.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!