El minifestival de temàtiques mediambientals i feminismes ECOSS creix en la seva 6a edició

26/09/2023 - 17:01 h

Organitzat pels residents Kònic Lab, la Fabra i Coats acollirà l'esdeveniment els dies 2 i 3 de novembre, i, entre altres propostes, s'hi podran trobar quatre instal·lacions artístiques.

ECOSS, el minifestival d’esdeveniments singulars d’arts en viu i cultura digital en la intersecció d’art, ciència, tecnologia i societat, s’estendrà en la que serà la seva 6a edició al llarg de dues setmanes i més enllà de la seva seu habitual. Els dies 2 i 3 de novembre, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació tornarà a acollir l’esdeveniment, amb instal·lacions objectuals i interactives, activitats de formació i arts en viu. Però els dies 9 i 10 de novembre el minifestival es traslladarà al Centre Cívic Casa Golferichs, on es faran dues jornades dedicades al pensament, la formació i la música en viu.

La proposta l’organitza Kònic Lab, projecte associat resident de la Fabra, i presenta un programa que articula la innovació en les arts digitals i intermèdia des d’una perspectiva crítica, ambiental i de gènere. Des de la interdisciplinarietat, proposa una variada oferta de cultura digital, que gira entorn de la natura ambiental, humana i no-humana, a partir de múltiples mirades ecofeministes.

Immersió en la realitat virtual

La presència de diversos projectes en entorns immersius de realitat virtual és una de les característiques destacades de l’edició d’enguany. A més, ECOSS acollirà les 2es Jornades Col·laboratives de Dansa i Cultura Digital “Ada ArtEina” del Projecte Euroregional Pirineus Mediterrània (Balears, Catalunya i Occitània), amb la participació de Kònic (Barcelona, Catalunya), K. Danse (Toulouse, França) i Baal (Mallorca, Balears).

Els continguts conceptuals d’aquesta edició s’estructuraran en dues línies temàtiques que s’entrecreuen: “FEMINISMES: La De(s)colonització de les Tecnologies Digitals“, unes jornades de pensament, crítica i periodisme a l’entorn de conceptes i aportacions del feminisme; i ” ARTS I ECOLOGIA, en la intersecció art – ciència – tecnologia“, amb espais de producció experimental, instal·lacions, concerts i performances intermedials que posaran en relació natura i cultura des de mirades crítiques.

Instal·lacions, formació i arts en viu a la Fabra

Qui visiti la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació els dies 2 i 3 de novembre hi trobarà quatre instal·lacions artístiques, a càrrec de les artistes Andrea Badia / nddr3, Azahara Cerezo i Mayte Gómez Molina, Kònic Thtr i Loana Flores / Ocloya Studio + Las Kellys. També hi haurà espai per a dues activitats de formació: el laboratori d’entorns immersius VR de Kònic Thtr, i un laboratori experimental per a famílies de la companyia balear Cia. Baal.

Les arts en viu tindran un pes molt destacat, amb els projectes escènics Alek & Sophie de la Cia Baal, i Alpiste para cabezas tristes, de Malditas Lagartijas (Beatriz del Montse). També destaquen el taller performatiu “Focale-Z”, de la companyia occitana K. Danse, la instal·lació performativa de realitat virtual SiNaPS (Sistema de Narrativa Pluri Sensorial), de Kònic Thtr, i el concert bio-sono-visual Live Ausidir Pa Amanezer Mon(struosamén), d’Arquea Colectivo.

Amb aquestes propostes, i també les que es duran a terme una setmana més tard al CC Casa Golferichs, Kònic Lab vol confirmar el minifestival ECOSS com a “espai d’interacció, treball en xarxa i visibilitat per a projectes locals i internacionals, conduïts per dones“. Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!