El músic Luis Tabuenca publica l'àlbum 'Naturstudium'

10/11/2023 - 11:44 h

Les composicions les va crear en una residència artística a la Fabra i Coats.

Ara fa just cent anys, el pintor Paul Klee escrivia un article en una revista de l’escola Bauhaus titulat Wege des Naturstudium. En aquell text, proposava diferents formes perquè els artistes miressin els objectes naturals, incloent-hi veure, sentir i moure’s, de manera que connectessin el seu cos amb l’objecte observat. El músic Luis Tabuenca ha pres com a referència aquell assaig i l’artista suís i acaba de publicar un disc en què cada peça fa referència a un quadre de Klee. L’àlbum té per nom Naturstudium, i té en la naturalesa la seva font d’inspiració, centrant-se en l’exploració de sons aparentment inaudibles.

El disc va ser enregistrat a la fundació Phonos i creat en residència artística a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. L’edita el segell Mode Records, especialitzat en música contemporània.

Luis Tabuenca és compositor i percussionista nascut a Saragossa. És fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Experimental (FAT). Ha estat artista resident a la Universitat de Nova York, al Festival de Música Electroacústica de Portugal, a la Universitat de Canterbury, a la Fundació Phonos i a la Fabra i Coats. Ha impartit conferències i tallers de percussió, composició i improvisació en nombroses universitats i institucions culturals, com ara la Universitat Goldsmith, la Universitat Nacional de Colòmbia, la Universitat Americana del Caire, la Universitat de les Arts de Berna i la Universitat tat de Nova York. La seva darrera òpera, Dreamtime, va ser nominada als premis Max de les Arts Escèniques com a millor espectacle revelació.

Podeu escoltar el disc aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!