El resident Angel Duran, Premi Max a la Millor Interpretació Masculina de Dansa

02/07/2024 - 10:51 h

Per l'espectacle 'Cowards', del qual també n'és el creador i director.

El ballarí, actor, coreògraf i director Angel Duran, que enguany fa una residència artística a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, ha estat guardonat amb el Premi Max a la Millor Interpretació Masculina de Dansa per Cowards. L’espectacle ja va rebre fa uns mesos un Premi Butaca.

La peça és un duo que Duran interpreta amb Yeinner Chicas i que qüestiona els mandats de la masculinitat contemporània i com els homes se senten interpel·lats per confirmar públicament la seva virilitat. Cowards combina dansa i teatre, i vol fer reflexionar sobre la covardia com a deshonra i la incapacitat dels homes de no poder expressar els seus dubtes i pors, per evitar confirmar la seva fragilitat. A més d’interpretar-lo, Duran també n’és el director i creador.

Tot i que ja fa mesos que volta pels escenaris, encara teniu oportunitats de veure en directe aquest espectacle. Les més properes són: del 9 al 12 d’agost al Sziget Festival de Budapest, el 12 i 13 de setembre a València, el 12 d’octubre a Palamós, i el 19 d’octubre a Mataró.

Angel Duran és graduat en dansa a SEAD, Àustria, i en Art i Disseny (UAB). També s’ha format com actor. Ha treballat per a diversos coreògrafs i companyies europees. A Fàbrica de Creació assaja Monument, una peça que gira entorn la identitat col·lectiva, la psicologia de masses i la seva construcció.

Més informació, aquí.

A la imatge, un moment de ‘Cowards’, amb Angel Duran a la dreta.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!